Garázda és rongáló tüntetők ellen emelt vádat az ügyészség

POLITIKA
2019 május 02., 09:30
comments 94

Egy 37 éves nő és egy 38 éves férfi ellen emelt vádat Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészsége - áll a Fővárosi Főügyészség közleményében. Az egyik eset még 2017-ben történt, a másik egy tavaly decemberi demonstráción.

2017. április 12-én egy nő az esti órákban, az V. kerület, Kossuth téren tartott tüntetésen az Országházzal szemben található országzászló rúdját festékkel beszennyezte, valamint azon filctollal feliratokat helyezett el, ezzel 50 ezer forintot el nem érő kárt okozott.

A férfi 2018. december 13-án részt vett a később szánkóégetésről és hasonló esetekről is elhíresült kormányellenes (a túlóratörvény miatt szerveződött) tüntetésen. Ittas állapotba került, és a Szabadság tér és az Október 6. utca sarkán található virágládákat – hangosan trágárkodva – felborította és megrongálta, majd a Szabadság téren lévő karácsonyfa égősorát letépte. A férfi által okozott kár az 50 ezer forintot nem érte el.

„A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nő ellen falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége, a férfi – mint többszörös visszaeső ellen – garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon” - írja a közlemény, hozzátéve, hogy az ügyészség indítványozza, hogy a bíróság a nővel szemben a tárgyalást mellőzve hozzon büntetővégzést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.