Újabb reklámcég került Simicskától Mészároshoz

üzlet
2019 május 02., 13:08
comments 43
Dr. Vörös József, a Puskás Akadémia elnökségi tagja és a Mavír igazgatósági tagja vette meg Mészáros Lőrincnek a hatvanpusztai majorság melletti területet
photo_camera Dr. Vörös József, a Puskás Akadémia elnökségi tagja és a Mavír igazgatósági tagja vette meg Mészáros Lőrincnek a hatvanpusztai majorság melletti területet

A Menedzsment Fórum honlapja vette észre, hogy április végén újabb, korábban a Simicska-birodalomhoz tartozó cég került Mészáros Lőrinc volt felcsúti polgármester érdekkörébe: ezúttal az A Plakat Kft. váltott gazdát. 

A cégek közül több is Vörös József ügyvéd kezelésébe került, aki Mészáros földügyeiben járt el ügyvédként, és a Puskás Akadémia elnökségének is tagja. 

Simicska nyár végétől kezdett (üzlettársán, Nyerges Zsolton keresztül) megválni értékeitől, amelyek közül több mezőgazdasági vállalat, közterületi hirdető és filmgyártó cég, továbbá televízió és egyéb médiatermék is kormányzati befolyás alá került. A Közgép építőipari vállalat Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó tulajdona lett. 

Az A Plakat Kft. az elmúlt egy évben a Vörös által kezelt korábbi Simicska-cégek, a Pro-Aurum Zrt. és a NEO-MET Kft. tulajdonában állt. Április 29-én megjelent a tulajdonosi körben Mészáros Lőrinc is. 

A cég elsősorban  reklámügynöki tevékenységet, illetve PR és kommunikációs tevékenységet folytat. 2013 óta évi 120-140 milliós árbevételt hoztak össze, és masszív profitrátával, jellemzően évi 60-80 millió nyereséggel működtek. A Menedzsment Fórum összeszedte azokat a cégeket, amik még Vörös József kezében vannak, és nem kerültek át hivatalosan is Mészáros keze alá: 

  • a Publimont Kft.,
  • a NEO-MET KFt.,
  • a PRO A Kft.,
  • a PRO B Kft.,
  • a Lánchíd Rádió Kft.,
  • a Pro-Aurum Zrt.,
  • a Megapolis Media Zrt.,
  • a Pro-Ráta Holding Zrt.,
  • és az Euro Publicity Kft.

(Menedzsment Fórum)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.