Újabb reklámcég került Simicskától Mészároshoz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Dr. Vörös József, a Puskás Akadémia elnökségi tagja és a Mavír igazgatósági tagja vette meg Mészáros Lőrincnek a hatvanpusztai majorság melletti területet

A Menedzsment Fórum honlapja vette észre, hogy április végén újabb, korábban a Simicska-birodalomhoz tartozó cég került Mészáros Lőrinc volt felcsúti polgármester érdekkörébe: ezúttal az A Plakat Kft. váltott gazdát. 

A cégek közül több is Vörös József ügyvéd kezelésébe került, aki Mészáros földügyeiben járt el ügyvédként, és a Puskás Akadémia elnökségének is tagja. 

Simicska nyár végétől kezdett (üzlettársán, Nyerges Zsolton keresztül) megválni értékeitől, amelyek közül több mezőgazdasági vállalat, közterületi hirdető és filmgyártó cég, továbbá televízió és egyéb médiatermék is kormányzati befolyás alá került. A Közgép építőipari vállalat Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó tulajdona lett. 

Az A Plakat Kft. az elmúlt egy évben a Vörös által kezelt korábbi Simicska-cégek, a Pro-Aurum Zrt. és a NEO-MET Kft. tulajdonában állt. Április 29-én megjelent a tulajdonosi körben Mészáros Lőrinc is. 

A cég elsősorban  reklámügynöki tevékenységet, illetve PR és kommunikációs tevékenységet folytat. 2013 óta évi 120-140 milliós árbevételt hoztak össze, és masszív profitrátával, jellemzően évi 60-80 millió nyereséggel működtek. A Menedzsment Fórum összeszedte azokat a cégeket, amik még Vörös József kezében vannak, és nem kerültek át hivatalosan is Mészáros keze alá: 

  • a Publimont Kft.,
  • a NEO-MET KFt.,
  • a PRO A Kft.,
  • a PRO B Kft.,
  • a Lánchíd Rádió Kft.,
  • a Pro-Aurum Zrt.,
  • a Megapolis Media Zrt.,
  • a Pro-Ráta Holding Zrt.,
  • és az Euro Publicity Kft.

(Menedzsment Fórum)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.