Ezerhatan fertőtlenítettek egyszerre a kezüket az egri Markhot Ferenc Kórház udvarán

Pénteken a kézhigiénés világnap alkalmából tartott Guinness-rekordkísérleten az egri Markhot Ferenc Kórház udvarán ezerhatan fertőtlenítettek egyszerre kezet, ezzel új magyarországi Guinness-rekordot állítottak fel. Az Egészségügyi Világszervezet(WHO) 2009-ben indított kampányt Ments életeket: moss kezet! jelszóval. Az azóta május 5-én megrendezett világnaphoz Magyarország 2010-ben csatlakozott.

Résztvevők a kézhigiénés világnap alkalmából tartott Guinness-rekordkísérleten az egri Markhot Ferenc Kórház udvaránFotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Közben továbbra is csak becslések vannak arról, mennyien halnak meg kórházi fertőzések miatt, mivel a kormány nem ad pontos tájékoztatást ezekről az adatokról. Emiatt a TASZ jelenleg is perben áll az Emmi-vel. Mindenesetre a járványok kialakulásában nagy szerepet játszik, hogy kevés az egészségügyi dolgozó, a kórházak zsúfoltak és nincs lehetőség a megfelelő elkülönítésre sem.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.