Ezerhatan fertőtlenítettek egyszerre a kezüket az egri Markhot Ferenc Kórház udvarán

2019 május 3., péntek 9:27
59

Pénteken a kézhigiénés világnap alkalmából tartott Guinness-rekordkísérleten az egri Markhot Ferenc Kórház udvarán ezerhatan fertőtlenítettek egyszerre kezet, ezzel új magyarországi Guinness-rekordot állítottak fel. Az Egészségügyi Világszervezet(WHO) 2009-ben indított kampányt Ments életeket: moss kezet! jelszóval. Az azóta május 5-én megrendezett világnaphoz Magyarország 2010-ben csatlakozott.

Résztvevők a kézhigiénés világnap alkalmából tartott Guinness-rekordkísérleten az egri Markhot Ferenc Kórház udvarán Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Közben továbbra is csak becslések vannak arról, mennyien halnak meg kórházi fertőzések miatt, mivel a kormány nem ad pontos tájékoztatást ezekről az adatokról. Emiatt a TASZ jelenleg is perben áll az Emmi-vel. Mindenesetre a járványok kialakulásában nagy szerepet játszik, hogy kevés az egészségügyi dolgozó, a kórházak zsúfoltak és nincs lehetőség a megfelelő elkülönítésre sem.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt