Kovács Ákos londoni turnéja során úgy érezte magát, mintha Mozambikban lenne, és ez elgondolkoztatta Európa jövőjéről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Turnéstart Londonban címmel töltött fel egy videót Youtube csatornájára Kovács Ákos, Kossuth-díjas magyar zenész. A hat és fél perces klipen Ákos a Londonban mászkál, nézelődik, fish and chipset fogyaszt, megnéz egy istentiszteletet, illetve koncertet is ad.

Az összeállítás 55. másodpercétől a kamera egy felüljárón sétál a Stratford Center felé, ahol nem csak fehér emberek láthatóak és hallhatóak. Ezután Ákos a következőket mondja:

„Ez olyan, mintha Kazincbarcikán lennénk, vagy Fehérgyarmaton, csak teljesen más. Európa jövőjéről lehetne elmélkedni gyerekek. Olyan, mintha Mozambikban lennénk, vagy nem tudom, Líbiában.”

Ezután a kamera a Stratford Center előtti téren zenélő és táncoló embereket mutat, köztük talán líbiai vagy mozambiki származásúakat is, ezt sajnos csak a videó alapján nem tudtam eldönteni.

Az összeállítás más pillanataiból is úgy tűnik, hogy Kovács Ákos nem tudja felhőtlenül jól érezni magát a brit fővárosban. Olyan plakátot lát, ami arra biztatja a polgárokat, hogy jelentsék, ha valami gyanúsat látnak, ráadásul az anglikán istentisztelet sem olyan, mint amilyet a zenész itthon megszokott, Ákos szerint az emberek például folyton mászkálnak közben.

De egyébként simán lehet, hogy az Isten örül ennek

- teszi hozzá.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.