Kovács Ákos londoni turnéja során úgy érezte magát, mintha Mozambikban lenne, és ez elgondolkoztatta Európa jövőjéről

ZENE
2019 május 04., 09:45
comments 1309

Turnéstart Londonban címmel töltött fel egy videót Youtube csatornájára Kovács Ákos, Kossuth-díjas magyar zenész. A hat és fél perces klipen Ákos a Londonban mászkál, nézelődik, fish and chipset fogyaszt, megnéz egy istentiszteletet, illetve koncertet is ad.

link Forrás

Az összeállítás 55. másodpercétől a kamera egy felüljárón sétál a Stratford Center felé, ahol nem csak fehér emberek láthatóak és hallhatóak. Ezután Ákos a következőket mondja:

„Ez olyan, mintha Kazincbarcikán lennénk, vagy Fehérgyarmaton, csak teljesen más. Európa jövőjéről lehetne elmélkedni gyerekek. Olyan, mintha Mozambikban lennénk, vagy nem tudom, Líbiában.”

Ezután a kamera a Stratford Center előtti téren zenélő és táncoló embereket mutat, köztük talán líbiai vagy mozambiki származásúakat is, ezt sajnos csak a videó alapján nem tudtam eldönteni.

Az összeállítás más pillanataiból is úgy tűnik, hogy Kovács Ákos nem tudja felhőtlenül jól érezni magát a brit fővárosban. Olyan plakátot lát, ami arra biztatja a polgárokat, hogy jelentsék, ha valami gyanúsat látnak, ráadásul az anglikán istentisztelet sem olyan, mint amilyet a zenész itthon megszokott, Ákos szerint az emberek például folyton mászkálnak közben.

De egyébként simán lehet, hogy az Isten örül ennek

- teszi hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.