Kovács Ákos londoni turnéja során úgy érezte magát, mintha Mozambikban lenne, és ez elgondolkoztatta Európa jövőjéről

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Turnéstart Londonban címmel töltött fel egy videót Youtube csatornájára Kovács Ákos, Kossuth-díjas magyar zenész. A hat és fél perces klipen Ákos a Londonban mászkál, nézelődik, fish and chipset fogyaszt, megnéz egy istentiszteletet, illetve koncertet is ad.

Az összeállítás 55. másodpercétől a kamera egy felüljárón sétál a Stratford Center felé, ahol nem csak fehér emberek láthatóak és hallhatóak. Ezután Ákos a következőket mondja:

„Ez olyan, mintha Kazincbarcikán lennénk, vagy Fehérgyarmaton, csak teljesen más. Európa jövőjéről lehetne elmélkedni gyerekek. Olyan, mintha Mozambikban lennénk, vagy nem tudom, Líbiában.”

Ezután a kamera a Stratford Center előtti téren zenélő és táncoló embereket mutat, köztük talán líbiai vagy mozambiki származásúakat is, ezt sajnos csak a videó alapján nem tudtam eldönteni.

Az összeállítás más pillanataiból is úgy tűnik, hogy Kovács Ákos nem tudja felhőtlenül jól érezni magát a brit fővárosban. Olyan plakátot lát, ami arra biztatja a polgárokat, hogy jelentsék, ha valami gyanúsat látnak, ráadásul az anglikán istentisztelet sem olyan, mint amilyet a zenész itthon megszokott, Ákos szerint az emberek például folyton mászkálnak közben.

De egyébként simán lehet, hogy az Isten örül ennek

- teszi hozzá.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.