Kovács Ákos londoni turnéja során úgy érezte magát, mintha Mozambikban lenne, és ez elgondolkoztatta Európa jövőjéről

Turnéstart Londonban címmel töltött fel egy videót Youtube csatornájára Kovács Ákos, Kossuth-díjas magyar zenész. A hat és fél perces klipen Ákos a Londonban mászkál, nézelődik, fish and chipset fogyaszt, megnéz egy istentiszteletet, illetve koncertet is ad.

Az összeállítás 55. másodpercétől a kamera egy felüljárón sétál a Stratford Center felé, ahol nem csak fehér emberek láthatóak és hallhatóak. Ezután Ákos a következőket mondja:

„Ez olyan, mintha Kazincbarcikán lennénk, vagy Fehérgyarmaton, csak teljesen más. Európa jövőjéről lehetne elmélkedni gyerekek. Olyan, mintha Mozambikban lennénk, vagy nem tudom, Líbiában.”

Ezután a kamera a Stratford Center előtti téren zenélő és táncoló embereket mutat, köztük talán líbiai vagy mozambiki származásúakat is, ezt sajnos csak a videó alapján nem tudtam eldönteni.

Az összeállítás más pillanataiból is úgy tűnik, hogy Kovács Ákos nem tudja felhőtlenül jól érezni magát a brit fővárosban. Olyan plakátot lát, ami arra biztatja a polgárokat, hogy jelentsék, ha valami gyanúsat látnak, ráadásul az anglikán istentisztelet sem olyan, mint amilyet a zenész itthon megszokott, Ákos szerint az emberek például folyton mászkálnak közben.

De egyébként simán lehet, hogy az Isten örül ennek

- teszi hozzá.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.