Palkovics szerint az MTA tehet arról, hogy olyan nehéz tőlük elvenni a kutatóhálózatukat

Ha erőből nem sikerült, erőszakkal oldaná meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az akadémiai kutatóhálózat leválasztását az akadémiáról. Palkovics a Magyar Hírlapnak adott interjújában közölte, hogy amennyiben az MTA hétfői közgyűlésén nem fogadja el a minisztériuma javaslatait a kutatóhálózat kiszervezéséről, akkor majd a parlament törvényben veszi el az MTA-tól a kutatóhálózatát.

Palkovics mindezt azzal indokolta, hogy szerinte legitim igény, hogy a kormány ellenőrizhesse a kutatási források elosztását. Palkovics az interjúban határozottan nehezményezte, hogy az MTA nem adott meg minden segítséget önmaga szétveréséhez: hiába kérte fel a kormány, hogy vegyen részt a kutatóhálózat elvételének kidolgozásában, az általuk "delegált bürokratákkal nem sikerült elvégezni a munkát".

Palkovics valósághoz fűződő viszonyát jól mutatja, hogy arra a Magyar Hírlaptól szokatlanul kötekedő kérdésre, miszerint a felmérések alapján az MTA teljesítménye alapján Európa legjobbjai közé tartozik, a miniszter azt felelte, hogy "Magyarország tudományos teljesítménye nem jó, semmit nem haladtunk előre az utóbbi évtizedekben". (Via Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.