Palkovics szerint az MTA tehet arról, hogy olyan nehéz tőlük elvenni a kutatóhálózatukat

Ha erőből nem sikerült, erőszakkal oldaná meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az akadémiai kutatóhálózat leválasztását az akadémiáról. Palkovics a Magyar Hírlapnak adott interjújában közölte, hogy amennyiben az MTA hétfői közgyűlésén nem fogadja el a minisztériuma javaslatait a kutatóhálózat kiszervezéséről, akkor majd a parlament törvényben veszi el az MTA-tól a kutatóhálózatát.

Palkovics mindezt azzal indokolta, hogy szerinte legitim igény, hogy a kormány ellenőrizhesse a kutatási források elosztását. Palkovics az interjúban határozottan nehezményezte, hogy az MTA nem adott meg minden segítséget önmaga szétveréséhez: hiába kérte fel a kormány, hogy vegyen részt a kutatóhálózat elvételének kidolgozásában, az általuk "delegált bürokratákkal nem sikerült elvégezni a munkát".

Palkovics valósághoz fűződő viszonyát jól mutatja, hogy arra a Magyar Hírlaptól szokatlanul kötekedő kérdésre, miszerint a felmérések alapján az MTA teljesítménye alapján Európa legjobbjai közé tartozik, a miniszter azt felelte, hogy "Magyarország tudományos teljesítménye nem jó, semmit nem haladtunk előre az utóbbi évtizedekben". (Via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.