Juncker szerint az volt az elnöksége egyik legnagyobb hibája, hogy nem szólalt fel a brexitkampány hazugságai ellen

Fel kellett volna szólalni az Egyesült Királyság EU-s kiválásáról szóló népszavazása előtti kampányban terjedő hazugságok ellen – mondta a brüsszeli sajtóértekezletén az Európai Bizottság elnöke, ezt nevezve mandátuma egyik legnagyobb hibájának.

„Hiba volt David Cameron akkori brit kormányfő kérésének megfelelően nem beavatkozni, ugyanis mi voltunk az egyetlenek, akik cáfolhattuk volna ezen hazugságokat. Hiba volt csöndben maradni egy ilyen fontos pillanatban”

– mondta újságírói kérdésre válaszolva Jean-Claude Juncker.

Fotó: Patrick Hertzog/AFP

Elhangzott egy kérdés azzal kapcsolatosan is, hogy Orbán Viktor megvonta a támogatását Manfred Weber néppárti csúcsjelölttől, de Juncker erre nem reagált érdemben, mondván: a brüsszeli testület vezetőjeként nem nyilatkozik pártügyekben, bár ez nem jelenti azt, hogy ne támogatná a német politikust. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.