Juncker szerint az volt az elnöksége egyik legnagyobb hibája, hogy nem szólalt fel a brexitkampány hazugságai ellen

eu
2019 május 07., 13:02
comments 60

Fel kellett volna szólalni az Egyesült Királyság EU-s kiválásáról szóló népszavazása előtti kampányban terjedő hazugságok ellen – mondta a brüsszeli sajtóértekezletén az Európai Bizottság elnöke, ezt nevezve mandátuma egyik legnagyobb hibájának.

„Hiba volt David Cameron akkori brit kormányfő kérésének megfelelően nem beavatkozni, ugyanis mi voltunk az egyetlenek, akik cáfolhattuk volna ezen hazugságokat. Hiba volt csöndben maradni egy ilyen fontos pillanatban”

– mondta újságírói kérdésre válaszolva Jean-Claude Juncker.

photo_camera Fotó: Patrick Hertzog/AFP

Elhangzott egy kérdés azzal kapcsolatosan is, hogy Orbán Viktor megvonta a támogatását Manfred Weber néppárti csúcsjelölttől, de Juncker erre nem reagált érdemben, mondván: a brüsszeli testület vezetőjeként nem nyilatkozik pártügyekben, bár ez nem jelenti azt, hogy ne támogatná a német politikust. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.