Börtönre ítélték a két orosz válogatott focistát, akik akkorát buliztak, hogy több embert is durván megvertek

futball
2019 május 08., 15:25
comments 26
Kokorin ölelgeti Mamaevet a 2016-os Eb-selejtezőn aratott, Montenegro elleni győzelem után 2015. október 12-én.
photo_camera Kokorin ölelgeti Mamaevet a 2016-os Eb-selejtezőn aratott, Montenegro elleni győzelem után 2015. október 12-én. Fotó: Kirill Kudrjacev/AFP

Egy moszkvai bíróság ítélete szerint a huliganizmussal vádolt orosz válogatott focisták, Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev bűnösök az ellenük felhozott vádakban.

Az ügyész hétfőn Kokorin esetében 18, Mamajevében pedig 17 hónap börtönbüntetést indítványozott, a bíró pedig bűnösnek találta a labdarúgókat, és helyt adott az ügyész kérésének.

A focisták tavaly októberben egy étteremben két embert megtámadtak, és megsebesítettek: az egyikük egy székkel fejen dobta az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium tisztségviselőjét, később pedig a két játékos egy televíziós műsorvezető sofőrjét is megverte.

Kokorin még októberben azt állította a bíróságon, hogy megbánta a tettét, és az egyik áldozattól elnézést kért. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.