Hollandia többet nem fogja turistacélpontként hirdetni magát külföldön

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A turizmusért felelős holland hivatal (NBTC) arra jutott, hogy többet nem fogja külföldön aktívan reklámozni az országot turistadesztinációként, mivel a legfőbb látványosságok, mint például a csatornák, szélmalmok és tulipánmezők környéke már túlzsúfoltak. 

Fotó: PAULO AMORIM/NurPhoto

A holland sajtó szerint a hivatal ezért mostantól inkább arra fogja összpontosítani munkáját, hogy az országba érkező embereknek Hollandia kevésbé felkapott területeit ajánlják, így csillapítva a legzsúfoltabb hónapok okozta problémákat. 

Mint fogalmaztak, a 2030-ig szóló stratégia része az lesz, hogy ne célállomásként hirdessék az országot, hanem menedzseljék a helyzetet. Hollandia az előrejelzések szerint a turisták számának folyamatos növekedésével számol: míg 2018-ban 19 millió turista járt az országban, 2030-ra 29 milliót várnak. 

Az Európa-szerte számos országban egyre komolyabb feszültségeket okozó tömegturizmusról nemrég részletesen is írtunk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.