Már 30 ezer aláírás jött össze a nehéz matekérettségi miatt panaszkodó petíción

Egyetlen nap alatt közel 30 ezer aláírás gyűlt össze az interneten a „Vigyék lejjebb a ponthatárt a 2019-es májusi matematika érettségin az irreálisan nehéz feladatok miatt” című petícióra. A petíció magyarázata szerint az idei középszintű matematika írásbeli érettségi nehézsége meghaladja a középszintet, ezért országos szinten szükség van a ponthatárok csökkentésére.

A Facebookon több matektanár is posztolt arról, hogy valóban a szokásosnál nehezebb volt némelyik feladat.

Az ilyesmi egyébként különösen rosszul jöhet azoknak, akik olyan külföldi egyetemen terveztek továbbtanulni, ahol van a felvételi mellett valamilyen anyaországi érettségivel kapcsolatos elvárás.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.