Milliós büntetést kapott a TV2, mert aránytalanul sokat szerepelt a Tényekben a Fidesz

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken 7,45 millió forintra bírságolta pénteken a TV2-t, mert  május 6-a és május 9-e között 

a Tényekben aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított a Fidesznek, mint más pártoknak. Ezzel pedig a csatorna megsértette a választási eljárásról szóló törvény esélyegyenlőségi alapelveit.  A Nemzeti Választási Bizottság a csatornát eltiltja a további jogsértéstől, és kötelezi, hogy három napon belül a Tényekben tegyék közzé a büntetésről szóló határozatot. 

A TV2-t már május elején is kapott egy  7,45 millió forintos büntetés, mert a Tényekben a Fidesz aránytalanul több megjelenési lehetőséget kapott, mint más pártok. Úgy látszik, ez mégsem hatotta meg a műsor szerkesztőit. 

Nemrég pedig azért kellett beolvasniuk az NVB elmarasztaló határozatát, mert  hírnek álcázva leadták a Fidesz reklámját.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.