Milliós büntetést kapott a TV2, mert aránytalanul sokat szerepelt a Tényekben a Fidesz

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken 7,45 millió forintra bírságolta pénteken a TV2-t, mert  május 6-a és május 9-e között 

a Tényekben aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított a Fidesznek, mint más pártoknak. Ezzel pedig a csatorna megsértette a választási eljárásról szóló törvény esélyegyenlőségi alapelveit.  A Nemzeti Választási Bizottság a csatornát eltiltja a további jogsértéstől, és kötelezi, hogy három napon belül a Tényekben tegyék közzé a büntetésről szóló határozatot. 

A TV2-t már május elején is kapott egy  7,45 millió forintos büntetés, mert a Tényekben a Fidesz aránytalanul több megjelenési lehetőséget kapott, mint más pártok. Úgy látszik, ez mégsem hatotta meg a műsor szerkesztőit. 

Nemrég pedig azért kellett beolvasniuk az NVB elmarasztaló határozatát, mert  hírnek álcázva leadták a Fidesz reklámját.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.