Milliós büntetést kapott a TV2, mert aránytalanul sokat szerepelt a Tényekben a Fidesz

képzavar
2019 május 11., 08:57
comments 96

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken 7,45 millió forintra bírságolta pénteken a TV2-t, mert  május 6-a és május 9-e között 

a Tényekben aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított a Fidesznek, mint más pártoknak. Ezzel pedig a csatorna megsértette a választási eljárásról szóló törvény esélyegyenlőségi alapelveit.  A Nemzeti Választási Bizottság a csatornát eltiltja a további jogsértéstől, és kötelezi, hogy három napon belül a Tényekben tegyék közzé a büntetésről szóló határozatot. 

A TV2-t már május elején is kapott egy  7,45 millió forintos büntetés, mert a Tényekben a Fidesz aránytalanul több megjelenési lehetőséget kapott, mint más pártok. Úgy látszik, ez mégsem hatotta meg a műsor szerkesztőit. 

Nemrég pedig azért kellett beolvasniuk az NVB elmarasztaló határozatát, mert  hírnek álcázva leadták a Fidesz reklámját.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.