Milliós büntetést kapott a TV2, mert aránytalanul sokat szerepelt a Tényekben a Fidesz

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken 7,45 millió forintra bírságolta pénteken a TV2-t, mert  május 6-a és május 9-e között 

a Tényekben aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított a Fidesznek, mint más pártoknak. Ezzel pedig a csatorna megsértette a választási eljárásról szóló törvény esélyegyenlőségi alapelveit.  A Nemzeti Választási Bizottság a csatornát eltiltja a további jogsértéstől, és kötelezi, hogy három napon belül a Tényekben tegyék közzé a büntetésről szóló határozatot. 

A TV2-t már május elején is kapott egy  7,45 millió forintos büntetés, mert a Tényekben a Fidesz aránytalanul több megjelenési lehetőséget kapott, mint más pártok. Úgy látszik, ez mégsem hatotta meg a műsor szerkesztőit. 

Nemrég pedig azért kellett beolvasniuk az NVB elmarasztaló határozatát, mert  hírnek álcázva leadták a Fidesz reklámját.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.