Sára Botond akár ki is tiltaná a hajléktalanellátással és az ételosztással foglalkozó szervezeteket Józsefvárosból

2019 május 11., szombat 7:26
387

A kirobbanó sikerű, 2017-es konzultáció után Józsefváros vezetése újra felméri a nyolcadik kerület lakóinak igényeit. A Sára Botond polgármestere aláírásával ellátott levél szerint azért van erre újra szükség, mert Józsefváros azóta épült-szépült, és a főváros egyik meghatározó kerülete lett. Viszont ahhoz, hogy ez a fejlődés ne álljon meg, szükségessé vált egy újabb egyeztetés a lakossággal, hogy a polgármester és az önkormányzat többi munkatársa megtudja, melyek azok a problémák, melyeket a kerület lakói a legégetőbbnek tartanak. Hogy a kérdőív kitöltője ne zavarodjon össze, segítenek témákat ajánlani, mintegy megtippelve, a helyiek szerint milyen ügyekben lenne szükség azonnali lépésekre.

A laza felvezetés (elég nagy a szemetes? rendesen söprik a járdákat?) után a kérdőívben gyorsan ráfordul a polgármester a lényegre, és megnevezi az öt kiemelt területet, melyeken szerinte a legnagyobb a baj. „Egyetért-e Ön azzal, hogy az önkormányzat és a rendőrség kiemelt akciókat folytasson öt kiemelt területen (kábítószerrel kapcsolatos problémák, hajléktalanságból eredő közterületi problémák, illegális hulladéklerakás, közterületi alkoholfogyasztás, közterületi éjszakai hangoskodás)?" - teszi fel a kérdést Sára Botond a konzultációs íven. 

A lényegi problémát a polgármester gyorsan világosság teszi ezután, és megkérdezi, hogy egyetért-e a kitöltő azzal, hogy a „gyermekek védelme érdekében hajléktalanszálló ne működhessen, és ilyen jellegű ellátó intézmény ne folytathasson ellátást iskola, óvoda, bölcsőde és játszótér környékén". De ha már szóba jöttek a hajléktalanok: gondolt már a kedves kerületi lakos arra, hogy

mekkora terhelést jelentenek a környezetükre nézve tevékenységükkel a hajléktalan-ellátással foglalkozó, és ételosztó tevékenységet folytató szervezetek? 

Mint írják, „ezzel akár közegészségügyi veszélyhelyzetet okozhatnak”, így elvárható, hogy nagyobb mértékben vegyenek részt a probléma kezelésében. 

„Ha ezt nem teszik, nem működhetnek belvárosi környezetben”. 

Hogy miként gondolkodik Sára Botond a hajléktalanellátásról és a külföldiekről, korábban már kifejtette. A teljes ív - ami online is kitölthető - itt olvasható, vagy alább Sára Botond kísérőlevelével együtt. A visszaküldés határideje május 24., ami kicsit szűknek hangzik, úgy látszik, nincs idő teketóriázni, gyors megoldásokra van szükség a kerületben.

Fotó: 444.hu
Fotó: 444.hu
Fotó: 444.hu

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt