Művér patakzott Párizsban

Tbg
környezetvédelem
2019 május 12., 10:52
comments 49

Művért öntöttek a párizsi Trocadéro tér lépcsőire vasárnap a Lázadás a kihalás ellen nevű környezetvédő szervezet tagjai a biológiai sokszínűség gyorsuló csökkenése ellen tiltakozva.

A fekete ruhába öltözött, többségükben fiatal aktivisták 300 liter vörös folyadékot öntöttek a lépcsőkre számos turista és rendőr szeme láttára.

A tüntetők "Lázadás a kihalás ellen" feliratú zöld transzparenseket és egy nagy fekete "Állítsátok meg a 6. kihalást" feliratú molinót tartottak kezükben, több perces némasággal tisztelegtek a kihalt fajok előtt, majd elkezdték a lépcső letakarítását.

Az ENSZ Biodiverzitási és Ökoszisztéma-szolgáltatási Kormányközi Tudományos Testülete (IPBES) szakértőinek legutóbbi, hétfői jelentése szerint a Földön élő 8 millió faj közül 1 milliót fenyeget a kihalás veszélye, sokakat a közeli évtizedekben.

A Lázadás a kihalás ellen franciaországi szervezete brit mintára szerveződött meg 2018 őszén, és erőszakmentes polgári engedetlenséget hirdet, hogy így kényszerítse a kormányokat és a vezetőket az általános éghajlat- és ökológiai változásra való reagálásra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.