1 milliárdért tervezik az új, budapesti kézilabda-arénát

sport
2019 május 14., 04:25
comments 106

A KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Nonprofit Zrt.-vel kötött szerződésből (pdf) kiderült, hogy a Középülettervező Zrt. nettó 995 millió forintért tervezi meg az új, 22 ezer fős budapesti kézilabda-arénát – írta meg a 24.hu.

Szlovákiával együtt rendezzük a 2022-es férfi kézilabda-Eb-t, a magyarországi meccsek Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Veszprémben lesznek.

Kocsis Máté fideszes politikus, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a decemberi rendkívüli ülésen azt mondta, a budapesti épület Európa legnagyobb kézilabda-arénája lesz, itt rendeznék a döntőt is. A kormányrendelet szerint a Népligetnél építik fel, a buszpályaudvar mögötti területen, a Gyáli út és az Üllői út között.

A népligeti buszpályaudvar 2010. október 31.én
photo_camera A népligeti buszpályaudvar 2010. október 31.én Fotó: Misibacsi/Wikipedia

Kocsis tavaly nyáron 10-15 milliárdra becsülte a költségeket. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.