Majdnem elütöttek két gyereket egy kecskeméti zebrán

Május 14-e és 17-e között országos ellenőrzési kampányt folytat a rendőrség: a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság most közölte, hogy már az akció második napján majdnem tragédia történt.

Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában május 15-én délután egy autós majdnem elütött a zebrán két szabályosan közlekedő lányt.

Az ellenőrző akciónak köszönhetően az utca végén az autót már várták a rendőrök, akik előállították a sofőrt. A szabálysértési hatóság harmincezer forintos bírságot szabott ki, és 5 hónapra a járművezetéstől is eltiltotta a sofőrt.

Kecskeméten egyre gyakoribb jelenség, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken közlekedők, és a „zebrákat” megközelítő gépjárművezetők nem szabályosan hajtják végre az átkelést - írta a rendőrség. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek visszaszorítása érdekében - a városban kiépített térfigyelő rendszernek köszönhetően - egy sajátos akciót indítottak 2019 februárjában. Ezért a kecskeméti ellenőrzések az országos akciót követően is folytatódnak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.