Másfél hónap múlva megint megváltozik a Vidi neve

sport
2019 május 17., 06:38
comments 146

1941-ben megalakult a Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK, ami a város első számú futballklubja lett. 1950-ben Vadásztölténygyári Vasas néven alapították újra, 1962-ben átnevezték VT Vasasra, aztán Székesfehérvári VT Vasasra, majd Videoton SC-re, és az ország nagyobb része a mai napig Videotonként ismeri a csapatot.

1991-ben felvették a Videoton Waltham, 1993-ban a Parmalat FC nevet, 1995-ben pedig Fehérvár 96 PFC lett a csapat neve. 1997-ban visszatértek a Videotonhoz, egészen pontosan a Videoton FCF-hez. 2004-ben súrlódások miatt a főszponzor neve kikerült a csapat nevéből, maradtak a FC Fehérvárnál. 2009-ben újra Vidoton FC-ként indultak a bajnokságban.

2018-ban átnevezték a csapatot MOL Vidi-re. Ez nem tetszett a drukkereknek, a legtöbb meccsről ezért távol is maradtak az ultrák.

Július 1-től megint változik a név:

MOL Fehérvár FC-re.

Ahogy az a klub honlapján olvasható, az újabb névváltoztatás célja, hogy a klub még szorosabbra fűzze a kapcsolatát Székesfehérvárral. Ez lesz az új címer:

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere. nagyon örül a névváltoztatásnak. Reméli, hogy erre visszatérnek majd az ultrák is.

link Forrás

(vua 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.