A rendőrség arra kérte a McDonald's-ot, hogy ne áruljon fagyit Nigel Farage kampánygyűlése közelében, mert még megdobálnák

2019 május 18., szombat 18:48
Ezen a régi, 2014-es képen Nigel Farage még gond nélkülk hozzájutott a fagyijához Fotó: BEN STANSALL/AFP

Az új, Brexit névre hallgató brit EU-ellenes párt vezetője, Nigel Farage éppen azért kampányol gőzerővel, hogy még egy darabig brüsszeli képviselő lehessen. 

Szombat esti edinburgh-i kampányeseménye előtt különös felirat jelent meg a rendezvényhez közeli McDonald’s ablakában:

„Ma este nem árulunk turmixot és fagylaltot. Ezzel a közelmúlt eseményeire reagáló rendőrségi kérésének teszünk eleget.”  

A rendőrség minden bizonnyal attól tartott, hogy a populista politikust megdobálják, ahogy ez elvbarátaival többször is megtörtént a kampány elmúlt napjaiban. Farage korábbi pártja, a UKIP jelöltje, Carl Benjamin mellett Tommy Robinson náci aktivistát is leöntötték kétszer egymás után.

Az erről készült videó természetesen megszállta az interneteket, és sokan jót derültek rajta, de az utcán több erőszakos tettre is sor került. Nem csak Robinson kezdte el ütni ugyanis az őt leöntő aktivistát, de a hívei két másik embert is megvertek, a videót készítő férfit pedig életveszélyesen megfenyegették.

A McDonald’s lépésére a Burger King is reagált, gyorsan közölve, hogy ők egész hétvégén kiszolgálják turmixszal Skócia népét.