A rendőrség arra kérte a McDonald's-ot, hogy ne áruljon fagyit Nigel Farage kampánygyűlése közelében, mert még megdobálnák

külföld
2019 május 18., 18:48
comments 80
Ezen a régi, 2014-es képen Nigel Farage még gond nélkülk hozzájutott a fagyijához
photo_camera Ezen a régi, 2014-es képen Nigel Farage még gond nélkülk hozzájutott a fagyijához Fotó: BEN STANSALL/AFP

Az új, Brexit névre hallgató brit EU-ellenes párt vezetője, Nigel Farage éppen azért kampányol gőzerővel, hogy még egy darabig brüsszeli képviselő lehessen. 

Szombat esti edinburgh-i kampányeseménye előtt különös felirat jelent meg a rendezvényhez közeli McDonald’s ablakában:

„Ma este nem árulunk turmixot és fagylaltot. Ezzel a közelmúlt eseményeire reagáló rendőrségi kérésének teszünk eleget.”  

link Forrás

A rendőrség minden bizonnyal attól tartott, hogy a populista politikust megdobálják, ahogy ez elvbarátaival többször is megtörtént a kampány elmúlt napjaiban. Farage korábbi pártja, a UKIP jelöltje, Carl Benjamin mellett Tommy Robinson náci aktivistát is leöntötték kétszer egymás után.

Az erről készült videó természetesen megszállta az interneteket, és sokan jót derültek rajta, de az utcán több erőszakos tettre is sor került. Nem csak Robinson kezdte el ütni ugyanis az őt leöntő aktivistát, de a hívei két másik embert is megvertek, a videót készítő férfit pedig életveszélyesen megfenyegették.

link Forrás

A McDonald’s lépésére a Burger King is reagált, gyorsan közölve, hogy ők egész hétvégén kiszolgálják turmixszal Skócia népét.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.