Marine Le Pen a 444-nek: „Orbánnak itt kellene lennie”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A milánói Dóm téren tart nagygyűlést Matteo Salvini szélsőjobboldali pártszövetsége szombaton, több ezer ember jött el. Itt van többek között az olasz Liga, a francia Nemzeti Front és a német AfD. 

A rendezvény elején a 444 tudósítója, Plankó Gergő megkérdezte az esemény fő vendégét, Marine Le Pent, hogy mit gondol az Orbán Viktorral való szövetségről. Azt mondta: 

„Orbánnak itt kellene lennie.”

Összesen 12 populista-szélsőjobboldali párt vezetői, jórészt a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) képviselőcsoport tagjai érkeztek Milánóba, de a lengyel és a magyar kormánypártok távol maradtak. Az osztrák Szabadságpárt szónoka azután volt kénytelen visszalépni a szerepléstől, hogy Strache alkancellár az ibizai videó miatt lemondott: Harald Vilimsky párttitkár és listavezető helyett Georg Mayer EP-képviselővel kellett beérnie a közönségnek.

Orbán eddig nem lépett fel közösen Le Pennel, de Salviniről hősként beszél, vele „nyíltan és látványosan” keresi az együttműködést. Konkrétumokat viszont csak az EP-választás utánra ígért. Ekkor dőlhet el, hogyan viszonyul a Fidesz ahhoz a formálódó szélsőjobboldali tömbhöz, amely most Milánóban tart erődemonstrációt.

A helyszínről később hosszabb riporttal jelentkezünk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.