Varga Mihály a református zsinaton mondott kampánybeszédet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A református egység napja alkalmából tartott úrvacsorás istentisztelet a debreceni Nagytemplom elõtt, a Kossuth téren 2019. május 18-ánFotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Megszaporodtak a keresztény háttér előtt kampányoló kormánytagok az európai választás előtti hétvégén.

Pénteken Orbán Viktor szónokolt a nagykátai katolikus templom szószékéről a kereszténység kétezer éves fundamentumairól, miután a térség fideszes országgyűlési képviselője díjat vett át a gyülekezettől.

Gulyás Gergely miniszter szintén pénteken, a debreceni Nagytemplomban a Magyar Református Egyház közös zsinati ülésén emlékeztetett rá, hogy tíz évvel ezelőtt újraegyesültek a kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyar reformátusok, ezt az utat követte a kormány és az Országgyűlés, amikor egy évvel később kiterjesztette a magyar állampolgárság megszerzésének lehetőségét a határainkon kívül élő magyarokra.

De a református zsinatra nem volt elég egy miniszter. Varga Mihály pénzügyminiszter - és egykori karcagi presbiter -szombaton a Nagytemplom előtt egybegyűlt több ezer ember előtt megerősítette: Magyarország kormánya továbbra is a 2010-ben kijelölt úton jár, a magyarság egészének érdekeit szolgáló politikát folytat, „nemzetben, családban és keresztény kultúrában gondolkodunk”. 

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Varga Mihály végre nem célozgatott, hanem egyenesen kitért a közelgő európai parlamenti választásokra, amelynek a tétje szerinte sokkal nagyobb, mint korábban volt: „a mostani szavazás arról szól, hogy megmarad-e a nemzetek Európája gondolata, ami szerint Európa nem létezhet erős nemzetek nélkül, vagy átadjuk a magunkról való döntés jogát Brüsszelnek”. Az MTI tudósítása szerint az egyházi rendezvényen elhangzott:

„Döntünk arról is, hogy az Európai Uniónak migrációpárti vezetői lesznek-e, vagy olyanok, akik megvédik a keresztény kultúrát.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.