Varga Mihály a református zsinaton mondott kampánybeszédet

2019 május 18., szombat 13:44
150
A református egység napja alkalmából tartott úrvacsorás istentisztelet a debreceni Nagytemplom elõtt, a Kossuth téren 2019. május 18-án Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Megszaporodtak a keresztény háttér előtt kampányoló kormánytagok az európai választás előtti hétvégén.

Pénteken Orbán Viktor szónokolt a nagykátai katolikus templom szószékéről a kereszténység kétezer éves fundamentumairól, miután a térség fideszes országgyűlési képviselője díjat vett át a gyülekezettől.

Gulyás Gergely miniszter szintén pénteken, a debreceni Nagytemplomban a Magyar Református Egyház közös zsinati ülésén emlékeztetett rá, hogy tíz évvel ezelőtt újraegyesültek a kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyar reformátusok, ezt az utat követte a kormány és az Országgyűlés, amikor egy évvel később kiterjesztette a magyar állampolgárság megszerzésének lehetőségét a határainkon kívül élő magyarokra.

De a református zsinatra nem volt elég egy miniszter. Varga Mihály pénzügyminiszter - és egykori karcagi presbiter -szombaton a Nagytemplom előtt egybegyűlt több ezer ember előtt megerősítette: Magyarország kormánya továbbra is a 2010-ben kijelölt úton jár, a magyarság egészének érdekeit szolgáló politikát folytat, „nemzetben, családban és keresztény kultúrában gondolkodunk”. 

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Varga Mihály végre nem célozgatott, hanem egyenesen kitért a közelgő európai parlamenti választásokra, amelynek a tétje szerinte sokkal nagyobb, mint korábban volt: „a mostani szavazás arról szól, hogy megmarad-e a nemzetek Európája gondolata, ami szerint Európa nem létezhet erős nemzetek nélkül, vagy átadjuk a magunkról való döntés jogát Brüsszelnek”. Az MTI tudósítása szerint az egyházi rendezvényen elhangzott:

„Döntünk arról is, hogy az Európai Uniónak migrációpárti vezetői lesznek-e, vagy olyanok, akik megvédik a keresztény kultúrát.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt