A Huawei megígérte, hogy a Google döntése ellenére továbbra is frissítik majd az androidos készülékeiket is

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közleményben reagált a Huawei a Google döntésére. A Google a hétvégén jelentette be, hogy miután az amerikai kereskedelmi minisztérium szankciókat rendelt el a kínai telekom-gyártó ellen, megvonják licenszüket a Huaweitől. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a cég termékei a jövőben nem kapják meg a gyári frissítéseket - leszámítva a biztonságiakat -, a jövőben pedig a Huawei legfeljebb az Android alap, szabad forráskódú verzióját használhatja csak, amire még saját operációs rendszert kell fejlesztenie.

Közleményükben elsősorban jelenlegi felhasználóikat igyekeztek megnyugtatni. Mint írták, a jövőben is teljes körű szolgáltatást nyújtanak nekik, vagyis megkapják a biztonsági frissítéseket.

A közleményben egy kicsit oda is szúrtak a Google-nek, amikor utaltak rá, hogy az androidos telefonok piacán csak az ő termékeik, a Huawei és a Honor márkák iránt nőtt számottevően a kereslet. Arra is utaltak, hogy az eddigi együttműködés keretében szorosan együtt dolgoztak a rendszer és az androidos ökoszisztéma fejlesztésén. (Via The Verge)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.