A Google felfüggesztette több együttműködését a Huawei-jel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miután Trump elnök rendelete nyomán a kínai Huawei telekommunikációs óriáscég amerikai tiltólistára került, a Google is bejelentette, hogy bizonyos együttműködéseket felfüggeszt a kínaiakkal - értesült a Reuters. Míg a Huaweit önmagában a tiltólistára kerülés önmagában nem igazán hatotta meg, a cég vezetői nyilatkoztak is arról, hogy nem számítanak visszaesésre, a Google döntése már jobban bezavarhat a vállalatnak, hiszen a Huawei telefonjain is a Google Android operációs rendszere fut.

A Google ezentúl ugyanis meghatározatlan ideig csak a nyílt forráskórú fejlesztéseit osztja meg a Huawei-jel. A Reuters szerint ez azt jelenti, hogy a Huawei elveszti a hozzáférést az Android legújabb frissítéseihez, és a mostantól gyártott Huawei-telefonokon már Gmail és Google Play sem lehet majd.

Az Android most futó szolgáltatásai persze elérhetőek maradnak a Huawei telefonjain, és a cég ugyanúgy hozzáfér a Google nyílt forráskódú fejlesztéseihez, mint bárki a világon. A Google azonban a jövőben nem ad semmilyen technikai segítséget a kínai cégnek az operációs rendszerével és az alkalmazásaival kapcsolatos kérdésekben. (Reuters)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.