Számítottak rá, a testőrök mégsem tudták megakadályozni, hogy milkshake-kel öntsék le Nigel Farage-t

A UKIP-ból a Brexit Párt élére távozó Nigel Farage-t délután egy férfi „Fasiszta!” felkiáltással milkshake-kel öntötte le a párt newcastle-i rendezvény. A férfi, akit elvezettek, azt mondta, nem tudta, hogy Farage a városba megy, úgy érezte, ez az egyetlen esélye. Farage pedig azon értetlenkedett, hogy a biztonsági emberei miért nem akadályozták meg a támadót, közben járókelők hangosan röhögtek rajta.

A brit EU-ellenes párt vezetője, egy ideje azért kampányol gőzerővel, hogy még egy darabig brüsszeli képviselő lehessen. A szombat esti edinburgh-i kampányeseménye előtt olyan felirat jelent meg a rendezvényhez közeli McDonald’s ablakában, hogy: „Ma este nem árulunk turmixot és fagylaltot. Ezzel a közelmúlt eseményeire reagáló rendőrségi kérésének teszünk eleget.”

Az elmúlt napokban Tommy Robinson szélsőjobboldali aktivistát és a UKIP jelöltjét, Carl Benjamint is milkshake-kel öntötték le, utóbbit egy héten belül négyszer is – írja az Independent.

A múlt héten derült ki, hogy a brexit-népszavazás óta a brit üzletember, akit korábban az oroszokkal is hírbe hoztak, 160 millió forintot költött Farage fényűző életmódjára. (Independent)