Az osztrák állatvédők nem akarják visszaküldeni Magyarországra a lesántult rendőrlovakat, mert félnek, hogy levágnák őket

ÁLLAT
2019 május 21., 11:51
comments 143

Miután az ibizai videó miatt hétfőn az FPÖ-s osztrák belügyminisztert is kirúgták a kormányból, a Pfotenhilfe nevű állatvédő szervezet aggódni kezdett a magyar kormánytól kapott rendőrlovak sorsa miatt.

Zalánt és Zadart Orbán Viktor még tavaly küldte ki egy kormányhatározattal az Osztrák Köztársaság megsegítésére „az Európában tapasztalható biztonságpolitikai helyzetre tekintettel”, de kiképzés közben a két mezőhegyesi nóniusz lesérült. Ezért az osztrák rendőrség vissza akarta küldeni a lovakat Magyarországra, hogy egészségeseket küldjenek helyettük.

De a kormányválság közben

az osztrák állatvédők attól tartanak, hogy a lesántult lovaknak a hazaküldés után nem lennének jók a túlélési esélyeik,ezért inkább azt javasolják, hogy az ő öthektáros területükön helyezzék el őket, ahol nem köteleznék őket további szolgálatra, hanem szeretetteljes környezetben élvezhetnék az életük hátralevő részét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.