Az osztrák állatvédők nem akarják visszaküldeni Magyarországra a lesántult rendőrlovakat, mert félnek, hogy levágnák őket

2019 május 21., kedd 11:51
148

Miután az ibizai videó miatt hétfőn az FPÖ-s osztrák belügyminisztert is kirúgták a kormányból, a Pfotenhilfe nevű állatvédő szervezet aggódni kezdett a magyar kormánytól kapott rendőrlovak sorsa miatt.

Zalánt és Zadart Orbán Viktor még tavaly küldte ki egy kormányhatározattal az Osztrák Köztársaság megsegítésére „az Európában tapasztalható biztonságpolitikai helyzetre tekintettel”, de kiképzés közben a két mezőhegyesi nóniusz lesérült. Ezért az osztrák rendőrség vissza akarta küldeni a lovakat Magyarországra, hogy egészségeseket küldjenek helyettük.

De a kormányválság közben

az osztrák állatvédők attól tartanak, hogy a lesántult lovaknak a hazaküldés után nem lennének jók a túlélési esélyeik,ezért inkább azt javasolják, hogy az ő öthektáros területükön helyezzék el őket, ahol nem köteleznék őket további szolgálatra, hanem szeretetteljes környezetben élvezhetnék az életük hátralevő részét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt