Az osztrák állatvédők nem akarják visszaküldeni Magyarországra a lesántult rendőrlovakat, mert félnek, hogy levágnák őket

Miután az ibizai videó miatt hétfőn az FPÖ-s osztrák belügyminisztert is kirúgták a kormányból, a Pfotenhilfe nevű állatvédő szervezet aggódni kezdett a magyar kormánytól kapott rendőrlovak sorsa miatt. 

Zalánt és Zadart Orbán Viktor még tavaly küldte ki egy kormányhatározattal az Osztrák Köztársaság megsegítésére „az Európában tapasztalható biztonságpolitikai helyzetre tekintettel”, de kiképzés közben a két mezőhegyesi nóniusz lesérült. Ezért az osztrák rendőrség vissza akarta küldeni a lovakat Magyarországra, hogy egészségeseket küldjenek helyettük.

De a kormányválság közben 

az osztrák állatvédők attól tartanak, hogy a lesántult lovaknak a hazaküldés után nem lennének jók a túlélési esélyeik,ezért inkább azt javasolják, hogy  az ő öthektáros területükön helyezzék el őket, ahol nem köteleznék őket további szolgálatra, hanem szeretetteljes környezetben élvezhetnék az életük hátralevő részét.   

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.