Hiába a bámulatos árdrágítások, Érd városa szemrebbenés nélkül kifizeti Mészáros Lőrinc gyerekeinek, amit kérnek

2019 május 21., kedd 19:33
135
  • A szerződés/rész eredetileg becsült összértéke: 3 475 541 812.00 HUF
  • A szerződés/rész végleges összértéke: 6 038 929 697.00 HUF

A remek üzletet Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér B.Á.L. kötötte Érd városával. A közbeszerzést - amit az Átlátszó vett észre - az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának fejlesztésére és bővítésére írta ki a város. 

Érd a Mészáros-gyerekek kedvenc városa, vagy a Fejér B.Á.L. Érd kedvenc cége, vagy mindkettő egyszerre. Nem ez az egyetlen olyan közbeszerzés ugyanis, amit jóval a tervezett ár felett kapott meg a cég. 

Márciusban derült ki, hogy a Fejér B.Á.L. végzi az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukcióját és bővítését. Az eredetileg becsült 3,79 milliárd forint helyett 5,44 milliárdért.

Szintén ekkor került nyilvánosságra, hogy az érdi Fenyves-Parkváros köznevelési centrum (általános iskola, sportcsarnok és tanuszoda) megépítésére kiírt tenderen is a Fejér B.Á.L. nyert. Az eredeti ár 4,1 milliárd forintra volt belőve, ehhez képest 6 milliárdos ajánlattal nyertek. 

Stadiont is ők építenek Érden, az eredetileg elkülönített 3,3 milliárd forintnál jóval többért, 5,3 milliárd forintért.

A városban Mészáros Lőrinc másik cégének munkagépei is felbukkantak. Tavaly ősszel derült ki, hogy a V-Híd Építő Zrt. és a Mészáros Lőrinc-féle R-KORD Kft. alkotta VR 3040 Konzorcium nyerte a NIF Érd – Érd alsó összekötő vágány és kapcsolódó létesítmények kivitelezésére kiírt tenderét. A két vállalat a becsült érték duplájáért vállalta a munkát, 3,8 milliárd helyett 8,6 milliárdért. 

Korábban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kérdésünkre azt mondta: „a beruházásoknak van egy mérnöki ára. Az ezt meghaladó 30-40-50 százalékos áremelkedés benne van az építőipari piacban, a 120 százalékos az nincs.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt