Kövér szerint a Kínai Népköztársaság megalakulása után, "az első pillanattól fogva ott álltunk egymás mellett"

Miután fogadta a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnökét, Kövér László közös sajtónyilatkozatot tett Li Csan-suval. A magyar Országgyűlés elnöke szerint "Kína és Magyarország kapcsolata nemcsak a két nép szempontjából fontos, hanem a világ előtt álló kihívások megoldásában való együttműködés szempontjából is." Kövér László az MTI beszámolója szerint emlékezett, hogy hetven éve vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatot a két ország, néhány nappal a Kínai Népköztársaság megalakulása után. Szerinte ez is szimbolizálja a két nép barátságát, hogy

"az első pillanattól fogva ott álltunk egymás mellett".

Hozzátette: Kína és Magyarország kapcsolata ma is méltó az elmúlt hetven évhez. Li Csan-su fontosnak nevezte az együttműködést, egymás politikai támogatását és a koordináció megerősítését a nemzetközi ügyekben. Kína a klímaváltozás elleni küzdelemben, a fenntarthatóság biztosításában is együttműködésre törekszik Magyarországgal, mondta.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.