Visszavonult Király Gábor

foci
2019 május 22., 13:13

43 évesen befejezete a profi pályafutását Király Gábor. A magyar válogatottól már 2016-ban elköszönt - 108 válogatottsággal ő a csúcstartó -, most a klubjából, a Haladásból is visszavonult. 

link Forrás

Király a Haladásban kezdte - 1993-ban írta alá első profi szerződését - és Szombathelyre is tért vissza 2015-ban. A kettő között hét évet védett a berlini Herthában, majd Angliában a Crystal Palace kapusa lett (kölcsönben védett a West Hamben és az Aston Villában), az angol másodosztályú Burnely következett, aztán öt évig az 1860 Münchent erősítette. Rövid ideig a Fulhamben is védett, mielőtt hazatért.

Király 685 tétmeccsen lépett pályára klubszínekben, a legtöbbször a Bundesligában. Védett 10 Bajnokok Ligája-meccsen is.

link Forrás

Az utolsó, NBI-es szezonja nem sikerült igazán jóra, csapata kiesett, voltak potyái, kapott gólt fontos meccsen szögletből, voltak már egészen furcsa megmozdulásai is.  

A honlapján így búcsúzott:

„Köszönöm a labdarúgásnak, hogy mindenre megtanított és általa jobb ember lehettem. Mindennap becsülettel készültem, mindig a maximumra törekedtem és alázatosan alkalmazkodtam minden feladathoz. Köszönöm a családnak és a barátoknak, hogy mindig mellettem álltak és támogattak! Nélkülük nem sikerült volna ez a csodálatos utazás, amely 26 évig tartott”.

Királyt az 1998-99-es szezonban a Bundesliga legjobb kapusának válaszották, ötször lett a legjobb magyar labdarúgó, Európa bajnoki-korrekorder (40 év 74 nappal) 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.