Visszavonult Király Gábor

2019 május 22., szerda 13:13
63

43 évesen befejezete a profi pályafutását Király Gábor. A magyar válogatottól már 2016-ban elköszönt - 108 válogatottsággal ő a csúcstartó -, most a klubjából, a Haladásból is visszavonult. 

Király a Haladásban kezdte - 1993-ban írta alá első profi szerződését - és Szombathelyre is tért vissza 2015-ban. A kettő között hét évet védett a berlini Herthában, majd Angliában a Crystal Palace kapusa lett (kölcsönben védett a West Hamben és az Aston Villában), az angol másodosztályú Burnely következett, aztán öt évig az 1860 Münchent erősítette. Rövid ideig a Fulhamben is védett, mielőtt hazatért.

Király 685 tétmeccsen lépett pályára klubszínekben, a legtöbbször a Bundesligában. Védett 10 Bajnokok Ligája-meccsen is.

Az utolsó, NBI-es szezonja nem sikerült igazán jóra, csapata kiesett, voltak potyái, kapott gólt fontos meccsen szögletből, voltak már egészen furcsa megmozdulásai is.  

A honlapján így búcsúzott:

„Köszönöm a labdarúgásnak, hogy mindenre megtanított és általa jobb ember lehettem. Mindennap becsülettel készültem, mindig a maximumra törekedtem és alázatosan alkalmazkodtam minden feladathoz. Köszönöm a családnak és a barátoknak, hogy mindig mellettem álltak és támogattak! Nélkülük nem sikerült volna ez a csodálatos utazás, amely 26 évig tartott”.

Királyt az 1998-99-es szezonban a Bundesliga legjobb kapusának válaszották, ötször lett a legjobb magyar labdarúgó, Európa bajnoki-korrekorder (40 év 74 nappal) 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt