Fogalmad sincs, kire szavazz vasárnap? Voksmonitorral segít a K-Monitor

Voksmonitor alkalmazást fejlesztett le a K-Monitor korrupciófigyelő non-profit civil szervezet és cseh partneroldala, a Kohovolit.eu a héten esedékes európai parlamenti választások előtt. Ilyet az összes jelentősebb magyarországi választás előtt ki szokott hozni a K-Monitor. A mostani kérdőív értelemszerűen európai kérdésekről szól. 

A kezdeményezés célja, hogy a választók döntésüket ne csak pártkommunikáció és politikusi kiállás alapján hozzák meg, de legyenek tisztában azzal is, hogy az egyes pártok milyen szakpolitikai álláspontokat képviselnek a legfontosabb európai ügyekben. 

Az alkalmazás lefejlesztése előtt a K-Monitor összesen 35 kérdést juttatott el a listát állító szervezetekhez, a közös uniós hadseregtől kezdve, a közösségi környezetvédelmi szabályozáson át a kötelező társasági adóminimum kérdéséig. 

A nagyobb ellenzéki pártok és pártszövetségek (Jobbik, MSZP-P, DK, Momentum, LMP) mind megküldték válaszaikat a 35 feltett kérdésre, egyedül a kormánypártok nem reagáltak. (A Fidesz esetében Orbán Viktor hétpontos programját, a kampányüzeneteket, és a meghozott kormányzat intézkedéseket vették alapul a válaszok kialakításánál.)  

A 35 kérdés megválaszolása után a kalkulátor a válaszok egyezésének százalékában rangsort alakít ki arról, hogy mely pártok uniós politikai programja áll hozzánk a legközelebb, és kereshető az is, hogy az egyes pártok az egyes kérdésekben milyen álláspontot képviselnek. 

A K-Monitor blogján elérhető az összes párt európai programja is. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.