Orbán: A magyar-kínai kapcsolat intenzitása jól mutatja, milyen szoros a két nép közötti barátság

POLITIKA
2019 május 23., 14:53

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten tanácskozott Li Csan-su-val, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnökével.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Li Csan-sut, a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnökét a Karmelita kolostor előtt 2019. május 23-án.
photo_camera Orbán fogadja Li Csan-sut, a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnökét a Karmelita kolostor előtt május 23-án. Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Orbán Viktor nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadhatta a kínai házelnököt, és külön megköszönte, hogy abban az évben érkezett, amikor a magyar-kínai diplomáciai kapcsolat 70. évfordulóját ünneplik.

A miniszterelnök felidézte, a közelmúltban Kínában tett látogatását, és azt mondta, a kapcsolat intenzitása jól mutatja, milyen szoros a két nép közötti barátság.

photo_camera Fotó: zecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Azt mondta, nagy tisztelettel tekint a Magyarországon működő kínai vállalatokra, amik komoly hozzájárulást adnak a magyar gazdasági teljesítményhez, és nagyra értékelik Kína erőfeszítéseit a nemzetközi politikában.

Orbán azt is elmondta, híve a kínai elnök nagy stratégiai tervének, a selyemút újraélesztésének, ezen terv megvalósításához sok sikert kívánt.

photo_camera Fotó: zecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Li Csan-su azt mondta: nagyra tartja Magyarország keleti nyitásról szóló politikáját, ami nagy erővel mozdítja előre a két ország közötti együttműködést. A kínai-magyar kapcsolatok ugrásszerű fejlődést értek el az elmúlt években, Orbán kínai látogatásakor pedig új szinte emelték a két ország közötti együttműködést – mondta.

photo_camera Fotó: zecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

A Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnöke azt mondta: örömmel látta, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarországon a társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.