Vonat elé feküdt, túlélte, most bíróság elé kerül

bűnügy
2019 május 23., 05:34

2019 februárjában egy 66 éves asszony úgy döntött, hogy anyagi helyzetének kilátástalansága miatt a Szombathely - Pécs vasútvonal Somogy megyei szakaszán a vonat elé fekszik.

Az egyik vasút átjáróhoz biciklizett, majd a tilos jelzés és a vonat hangjelzése ellenére a vasúti pályára feküdt. A menetrend szerint közlekedő személyvonat vezetője észlelte az asszonyt, ezért a 60 km/ó- val közlekedő szerelvényt vészfékezte, ennek ellenére a mozdony a pályakotró lemezével az asszonynak ütközött, és őt a pályatest mellé lökte - áll a Kaposvári Járási Ügyészség közleményében.

Miután megállította a szerelvényt, a mozdonyvezető bejelentette a balesetet és az áldozat segítségére sietett. Az asszony súlyos sérüléseket, többek közt sorozatos bordatörést szenvedett, de ebből azóta felépült.

A nőnek most közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt kell felelnie, ugyanis tettével veszélyeztette a vonat közel 100 utasának testi épségét. Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.