Vonat elé feküdt, túlélte, most bíróság elé kerül

2019 februárjában egy 66 éves asszony úgy döntött, hogy anyagi helyzetének kilátástalansága miatt a Szombathely - Pécs vasútvonal Somogy megyei szakaszán a vonat elé fekszik. 

Az egyik vasút átjáróhoz biciklizett, majd a tilos jelzés és a vonat hangjelzése ellenére a vasúti pályára feküdt. A menetrend szerint közlekedő személyvonat vezetője észlelte az asszonyt, ezért a 60 km/ó- val közlekedő szerelvényt vészfékezte, ennek ellenére a mozdony a pályakotró lemezével az asszonynak ütközött, és őt a pályatest mellé lökte - áll a Kaposvári Járási Ügyészség közleményében.

Miután megállította a szerelvényt, a mozdonyvezető bejelentette a balesetet és az áldozat segítségére sietett. Az asszony súlyos sérüléseket, többek közt sorozatos bordatörést szenvedett, de ebből azóta felépült.

A nőnek most közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt kell felelnie, ugyanis tettével veszélyeztette a vonat közel 100 utasának testi épségét. Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.