Akár egyetlen arckép alapján is képes kamuvideót csinálni rólad a Samsung mesterséges intelligenciája

tech
2019 május 25., 04:40
comments 336

Első látásra baromi jól kinéző, ugyanakkor félelmetes lehetőségeket rejtő találmányt mutatott be a Samsung mesterségesintelligencia-fejlesztéssel foglalkozó divíziója Moszkvában. Egy olyan algoritmusról van szó, aki portréfotókat vagy akár festményeket varázsol át élethűen gesztikuláló mozgóképekké. 

link Forrás

Ilyen, úgynevezett deepfake, vagyis az eredetitől irtó nehezen megkülönböztethető kamuvideók készítésére alkalmas programok eddig is léteztek. De ezek a gépi tanuláshoz jókora képi adatbázisokat igényeltek. A Samsung nagy újítása az, hogy az ő programjuk akár egy darab, az alanyról készült arckép alapján elfogadható eredményt ad, ha pedig több képünk is van az illetőről, a végeredmény teljesen élethű lesz. 

A mesterséges intelligencia képességeit több demóvideóval is illusztrálták, az egyiken például Leonardo híres modellje mozdul meg, és válik nyugtalanítóan hasonlóvá Putyin elnökhöz, főleg balról az első kis képen:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.