A 30 alatti németek között toronymagasan a zöldpárt a legnépszerűbb

Forschungsgruppe Wahlen felmérése szerint így alakul a 30 év alatti német szavazók pártszimpátiája:

Ezek szerint toronymagasan vezetnek a zöldek, a fiatalok harmada őket választja. Ez sokkal több, mint a CDU/CSU együtt, és több mint ötszöröse a szélsőjobboldali AfD támogatottságának.

Ezek szerint a német fiatalokat sokkal jobban aggasztja a klímaváltozás, mint a bevándorlás.

Illusztráció: Ina Fassbender/dpa/AFP

Érdekesség: Nógrádi György, a Fidesz egyik kedvenc „biztonságpolitikai szakértője” reggel az M1-en arról beszélt, hogy érezhető, hogy a német közéletet azért uralja a környezetvédelem, hogy ne kelljen a migrációról beszélni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.