Hadházy: Hiába beszél majd röhögve a kormány óriási legitimációról, az egyszerűen nem lesz igaz

Fotó: botost/444.hu

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, az éppen összeomló LMP volt társelnöke a Facebookon értékelte a Fidesz újabb győzelmét, ami szerinte a közpénzből tolt propagandának volt köszönhető:

„Tudni kell: ma csak a kisebbik baj, hogy az ellenzéki pártok veszítettek. A nagyobbik baj, hogy az igazság és a demokrácia veszített a hazug és aljas heccpropagandával szemben. Ha a kormány nem költene havonta milliárdokat reklámokra, nem vásároltatta fel volna a sajtót az embereivel és nem bitorolná a közmédiát, akkor nem azt találgattuk volna ma 7 óráig, hogy 50 vagy 60 százalékot érnek el Orbánék. Hanem azt, hogy ötöt, vagy hatot – hiszen ilyen nyílt lopás sorozat és ilyen kormányzati teljesítmény mellett propagandahatalom nélkül egy szélsőjobb párt kb. ennyire van kalibrálva.

Az ellenzéki képviselők azonban decemberben kijöttek az MTVA épületéből, majd az 5-5 kegyelemperc kivételével nem is mentek oda vissza. A nagyobb baj, hogy néhány kivételtől eltekintve többségük meg sem próbált ez ellen tenni. Emiatt ez az eredmény várható volt. Az ellenzéki pártok elfogadták a játékszabályokat és vereséget szenvedtek emiatt. Ki kell azonban azt is mondani, hogy a végletekig egyenlőtlen feltételek miatt hiába beszél majd röhögve a kormány óriási legitimációról, az egyszerűen nem lesz igaz.

Holnaptól az ellenzéki kollégák többnyire majd megint csak az önkormányzati választásról és a – természetesen szükséges, de nem elégséges – összefogásról fognak beszélni. De remélem, lesznek olyanok is, akik belátják, hogy amíg újra és újra elfogadjuk a kormány játékszabályait, addig mindig a kormány fog nyerni.

Holnaptól nem elég, ha az ellenzék folytatja a tárgyalásokat. Az is kell, persze, de ennél jóval több kell. El kell végezni a házi feladatot: Mozogni kell, szerveződni kell, szervezet kell! Harag és valódi elszántság kell! Program, sőt, ennél több, valódi alternatíva kell! És persze fel kell lépni a hatalom két bástyája ellen: ki kell kényszeríteni a csatlakozást az Európai Ügyészséghez és be kell tiltani a kormánypropagandát!”