A Jobbik elnöke a pénzhiányt és a fideszes karaktergyilkosságokat okolja a rossz választási eredményért

POLITIKA
2019 május 27., 18:17
comments 203

A Jobbik elnöke szerint sokkal több szavazójuk van, mint amennyit a vasárnapi eredmények mutatnak. Azokon ugyanis az látszik, hogy elvesztettek 870 ezer támogatót, és a DK, a Momentum, de még az MSZP is előzi őket.

[ Error: Hiányzó widget ]

Az Indexnek helyzetelemző Schneider Tamás szerint az okok a következők.

  • „Az egymilliárd forintos bírság mellett nem volt elég eszközünk a kampányra.”
  • A fideszes lejárató hadjáratok.
  • Amihez „nyilván felhasználták a Mi Hazánk Mozgalmat is”.
  • És végül: Vona Gábor elvesztése.

Sneider a másik nagy vesztes, az LMP vezetésével ellentétben nem mond le, mert abból 2018-ban is csak belső problémák lettek. Az önkormányzati választásokon jobb eredményre számít, mert „a Jobbiknak sok helyen nagyon jó jelöltjei vannak”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.