A Jobbik elnöke a pénzhiányt és a fideszes karaktergyilkosságokat okolja a rossz választási eredményért

A Jobbik elnöke szerint sokkal több szavazójuk van, mint amennyit a vasárnapi eredmények mutatnak. Azokon ugyanis az látszik, hogy elvesztettek 870 ezer támogatót, és a DK, a Momentum, de még az MSZP is előzi őket.

 1. 51.14% +1.87 Fidesz-KDNP
 2. 16.26% +10.89 DK
 3. 9.92% +6.86 Momentum
 4. 6.68% -5.23 MSZP-P
 5. 6.44% -12.62 Jobbik
 6. 3.33% +3.33 Mi Hazánk
 7. 2.63% +0.9 Kétfarkú
 8. 2.19% -4.87 LMP
 9. 0.42% +0.15 Munkáspárt
Az EP-választáson elért pártlistás eredmények. A második oszlopban az adott párt 2018-as országgyűlési választáson elért eredménye látható.

Az Indexnek helyzetelemző Schneider Tamás szerint az okok a következők.

 • „Az egymilliárd forintos bírság mellett nem volt elég eszközünk a kampányra.”
 • A fideszes lejárató hadjáratok.
 • Amihez „nyilván felhasználták a Mi Hazánk Mozgalmat is”.
 • És végül: Vona Gábor elvesztése.

Sneider a másik nagy vesztes, az LMP vezetésével ellentétben nem mond le, mert abból 2018-ban is csak belső problémák lettek. Az önkormányzati választásokon jobb eredményre számít, mert „a Jobbiknak sok helyen nagyon jó jelöltjei vannak”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.