A választási vereség után lemond az LMP budapesti elnöke

Az LMP parlamenti frakcióval rendelkező pártként 2,19 százalékot ért el a vasárnapi EP-választáson, még a Kétfarkú Kutyapárt is megelőzte országosan. Egyből be is jelentették, hogy az LMP teljes elnöksége lemond, a két társelnökkel, Demeter Mártával és Keresztes Lászlóval egyetemben.

  1. 51.14% +1.87 Fidesz-KDNP
  2. 16.26% +10.89 DK
  3. 9.92% +6.86 Momentum
  4. 6.68% -5.23 MSZP-P
  5. 6.44% -12.62 Jobbik
  6. 3.33% +3.33 Mi Hazánk
  7. 2.63% +0.9 Kétfarkú
  8. 2.19% -4.87 LMP
  9. 0.42% +0.15 Munkáspárt
Az EP-választáson elért pártlistás eredmények. A második oszlopban az adott párt 2018-as országgyűlési választáson elért eredménye látható.

Ungár Péter LMP-s képviselő lapja, az Azonnali hétfőn úgy értesült, hogy a súlyos kudarc magával rántotta a budapesti elnököt. Moldován László ezt azzal erősítette meg, hogy

egy évvel ezelőtt az LMP még 11 százalékon állt Budapesten, most 3 százalékon, „szerintem evidens, hogy ilyenkor le kell mondani”.

Moldován Lászlóról legutóbb akkor írtunk, amikor az általa vezetett etikai bizottság a 2018-as választás után eltiltotta a párt társelnökeit a tisztségekért való indulástól, de aztán magát Moldovánt is eltiltották az etikai bizottságban való részvételtől.

A két eltiltott pártelnök, Hadházy Ákos és Szél Bernadett ezúttal már a Momentumnak kampányolt, amely majdnem 10 százalékkal lett harmadik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.