A választási vereség után lemond az LMP budapesti elnöke

2019 május 27., hétfő 16:38
284

Az LMP parlamenti frakcióval rendelkező pártként 2,19 százalékot ért el a vasárnapi EP-választáson, még a Kétfarkú Kutyapárt is megelőzte országosan. Egyből be is jelentették, hogy az LMP teljes elnöksége lemond, a két társelnökkel, Demeter Mártával és Keresztes Lászlóval egyetemben.

[ Error: Hiányzó widget ]

Ungár Péter LMP-s képviselő lapja, az Azonnali hétfőn úgy értesült, hogy a súlyos kudarc magával rántotta a budapesti elnököt. Moldován László ezt azzal erősítette meg, hogy

egy évvel ezelőtt az LMP még 11 százalékon állt Budapesten, most 3 százalékon, „szerintem evidens, hogy ilyenkor le kell mondani”.

Moldován Lászlóról legutóbb akkor írtunk, amikor az általa vezetett etikai bizottság a 2018-as választás után eltiltotta a párt társelnökeit a tisztségekért való indulástól, de aztán magát Moldovánt is eltiltották az etikai bizottságban való részvételtől.

A két eltiltott pártelnök, Hadházy Ákos és Szél Bernadett ezúttal már a Momentumnak kampányolt, amely majdnem 10 százalékkal lett harmadik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt