A választási vereség után lemond az LMP budapesti elnöke

POLITIKA
2019 május 27., 16:38
comments 278

Az LMP parlamenti frakcióval rendelkező pártként 2,19 százalékot ért el a vasárnapi EP-választáson, még a Kétfarkú Kutyapárt is megelőzte országosan. Egyből be is jelentették, hogy az LMP teljes elnöksége lemond, a két társelnökkel, Demeter Mártával és Keresztes Lászlóval egyetemben.

[ Error: Hiányzó widget ]

Ungár Péter LMP-s képviselő lapja, az Azonnali hétfőn úgy értesült, hogy a súlyos kudarc magával rántotta a budapesti elnököt. Moldován László ezt azzal erősítette meg, hogy

egy évvel ezelőtt az LMP még 11 százalékon állt Budapesten, most 3 százalékon, „szerintem evidens, hogy ilyenkor le kell mondani”.

Moldován Lászlóról legutóbb akkor írtunk, amikor az általa vezetett etikai bizottság a 2018-as választás után eltiltotta a párt társelnökeit a tisztségekért való indulástól, de aztán magát Moldovánt is eltiltották az etikai bizottságban való részvételtől.

A két eltiltott pártelnök, Hadházy Ákos és Szél Bernadett ezúttal már a Momentumnak kampányolt, amely majdnem 10 százalékkal lett harmadik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.