Silvio Berlusconi is EP-képviselő lesz

politika
2019 május 27., 05:45
comments 55

A 82 éves politikus az év elején jelentette be, hogy indul az európai parlamenti választásokon, mivel úgy érezte, Európában nem gondolkoznak elég mélységgel a világ dolgairól. Vasárnap a pártja, a Forza Italia 9,8 százalékot ért el az EP-választáson.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Berlusconi 2011-ben mondott le a miniszterelnökségről a szexbotrányai miatt, 2013-ban pedig adócsalás miatt ítélték el. Az utóbbi miatt sokáig el volt tiltva a választási indulásól, az ítélet óta most jelöltette magát először.

A politikai hullámvölgyek ugyanakkor nem kezdte ki Berlusconi és Orbán Viktor barátságát: márciusban megígérte, hogy a Forza Italia nem szavazza meg a Fidesz kizárását az Európai Néppártból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.