Idén megszűnik a Red Bull Air Race

sport
2019 május 29., 09:36
comments 230

Az Index azt írja, Red Bull a 2019-es szezon után nem folytatja a 2003-ban elindított Red Bull Air Race világbajnokságot. Az idei verseny 3, már lekötött futamát még megtartják (június 15–16: Oroszország, július 13–14: Magyarország, szeptember 7–8: Japán). Azt nem tudni, hogy az indianapolisi és szaúd-arábiai verseny elmarad-e.

A Red Bull eddig több mint 90 futamot rendezett, de a cég közleménye szerint hiába kínált kimagasló színvonalú sportélményt, nem vonzott akkora érdeklődést, mint a cég más rendezvényei.

Az amerikai Michael Goulian repül az Országház előtt Edge 540 típusú repülőgépével a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának budapesti futamán 2018. június 24-én.
photo_camera Az amerikai Michael Goulian repül az Országház előtt Edge 540 típusú repülőgépével a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának budapesti futamán 2018. június 24-én. Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

Magyarországon 12 versenyt rendeztek, mindig Budapesten, aprópénzért, de a rengeteg panasz miatt Tarlós István főpolgármester 2019-re nem adott rá engedélyt, így az utolsó magyar Red Bull Air Race-t Zamárdiban rendezik meg, jövőre már ott sem lesz vrrrooooom, vrrrrooooooom, VROOOOOMMM!!!!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.