Lázár János ménesbirtokán még a wellness is elit lesz

politika
2019 május 29., 03:34
comments 206
Dobrovitz József hajt a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. mezőhegyesi lovaspályáján megrendezett nemzetközi fogathajtóverseny maratonhajtás versenyszámában 2018. április 30-án.
photo_camera Dobrovitz József hajt a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. mezőhegyesi lovaspályáján megrendezett nemzetközi fogathajtóverseny maratonhajtás versenyszámában 2018. április 30-án. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

UPDATE 9:24: Cikkünk megjelenése után Lázár János lapunknak azt mondta, hogy a Ménesbirtok menedzsmentje az ő tudta és felhatalmazása nélkül döntött a közbeszerzésről. Ehhez szerinte nem lett volna joguk. Személyi következményeket ígért, és azt, hogy azonnali hatállyal visszavonja a kiírt beszerzést. Alább a cikkünk eredeti változatát olvashatják.

Több milliárd forint értékben terveztet turisztikai fejlesztéseket az állami tulajdonú, Lázár János által felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság, írja a Népszava az uniós közbeszerzési értesítő alapján. A tervezett költségből csak a projektek tervezésére 800 millió forintot szánnak.

Az elképzelések szerint a ménesbirtokon

  • 90 szobás, négycsillagos száloda;
  • prémium lovarda VIP-páhollyal;
  • Verseny kézilabdapálya, két kosárpálya, két squashpálya, vívóterem, mászófal, fitneszterem, edzőterem;
  • kétszintes üveg konferenciaterem wellnessel és fitnessel;
  • 18 szakaszos golfpálya;
  • keskeny nyomtávú kisvasút

épülhet. A Lázár felügyelte mintagazdaság emellett műemléki épületeket is felújítana, és ennek szintén megadják a módját: levéltári kutatásokat és restaurátori szakvéleményeket rendeltek a helyi ingatlanokkal kapcsolatban – az épületeket 3d pontfelhő technológiával, vagyis lézerszkenneléssel mérnék fel, a de lézerszkenneres drón tapogatja majd le beruházás teljes területét is.

A Ménesbirtok amúgy igazi pénznyelőnek tűnik, már 2016-os államosításakor beleöltek hatmilliárd forintot, és a Népszava szerint, amely elit wellnessként írja le a tervezett fejlesztéseket, "azóta is tengernyi pénzt költöttek a fejlesztésére".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.