Lázár János ménesbirtokán még a wellness is elit lesz

Dobrovitz József hajt a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. mezőhegyesi lovaspályáján megrendezett nemzetközi fogathajtóverseny maratonhajtás versenyszámában 2018. április 30-án.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

UPDATE 9:24: Cikkünk megjelenése után Lázár János lapunknak azt mondta, hogy a Ménesbirtok menedzsmentje az ő tudta és felhatalmazása nélkül döntött a közbeszerzésről. Ehhez szerinte nem lett volna joguk. Személyi következményeket ígért, és azt, hogy azonnali hatállyal visszavonja a kiírt beszerzést. Alább a cikkünk eredeti változatát olvashatják.

Több milliárd forint értékben terveztet turisztikai fejlesztéseket az állami tulajdonú, Lázár János által felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság, írja a Népszava az uniós közbeszerzési értesítő alapján. A tervezett költségből csak a projektek tervezésére 800 millió forintot szánnak.

Az elképzelések szerint a ménesbirtokon

  • 90 szobás, négycsillagos száloda;
  • prémium lovarda VIP-páhollyal;
  • Verseny kézilabdapálya, két kosárpálya, két squashpálya, vívóterem, mászófal, fitneszterem, edzőterem;
  • kétszintes üveg konferenciaterem wellnessel és fitnessel;
  • 18 szakaszos golfpálya;
  • keskeny nyomtávú kisvasút

épülhet. A Lázár felügyelte mintagazdaság emellett műemléki épületeket is felújítana, és ennek szintén megadják a módját: levéltári kutatásokat és restaurátori szakvéleményeket rendeltek a helyi ingatlanokkal kapcsolatban – az épületeket 3d pontfelhő technológiával, vagyis lézerszkenneléssel mérnék fel, a de lézerszkenneres drón tapogatja majd le beruházás teljes területét is.

A Ménesbirtok amúgy igazi pénznyelőnek tűnik, már 2016-os államosításakor beleöltek hatmilliárd forintot, és a Népszava szerint, amely elit wellnessként írja le a tervezett fejlesztéseket, "azóta is tengernyi pénzt költöttek a fejlesztésére".

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.