Vihar vonult át Budapest felett, több BKK-járat megbénult

közlekedés
2019 május 29., 14:06

Az elmúlt órában vihar haladt át Budapest felett, nagy mennyiségű csapadék esett. A Kőbányai úton áll a víz:

link Forrás

A BKK közölte, hogy több járata nem közlekedik a nagy mennyiségű csapadék miatt:

  • Az 1-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között.
  • A 3-as villamos az Örs vezér tere M+H és az Ecseri út M között nem jár.
  • A 28-as, a 28A és a 37-es villamos nem közlekedik az Élessarok és a Kada utca/Maglódi út között a. Alternatív eljutási lehetőségként a 85E, a 95-ös és a 195-ös autóbusz igénybevételét ajánljuk. A 85E autóbusz az érintett megállókban megáll. 
  • A 62-es és a 62A villamos nem közlekedik az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér (Népszínház utca), illetve a Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között.
  • A 69-es villamos nem közlekedik Újpalota, Erdőkerülő utca és Rákospalota, MÁV-telep között. Alternatív eljutási lehetőségként a 96-os autóbuszcsalád és a 231-es autóbusz igénybevételét ajánljuk.
  • Az 54-es és az 55-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Külső Mester utca, a Táblás utca és a Gyáli út megállót,
  • a Libegő nem üzemel.
  • A 85-ös, a 185-ös és a 85E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Mádi utca, a Lavotta utca és a Kada utca megállót.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a Dunántúl nagy részén döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt azonban napközben az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, éjjel pedig jobbára zárt lesz a felhőtakaró.

Szerda délután és éjszaka sokfelé várható eső, zápor, zivatar, elsősorban a Dunától keletre néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.

Csütörtök napközben egyre inkább a Dunántúlra koncentrálódik a tartós csapadékhullás, ott is egyre kevesebb helyen lesz jellemző. Ugyanakkor keletebbre délután szórványosan alakulnak ki záporok, délkeleten néhol zivatar is lehet. Az északias szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon, valamint a Zemplén tágabb környezetében meg is erősödik, de szerdán az Alpokalja térségében, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a Dunántúlon 11 és 17, keletebbre 15 és 22 fok között valószínű.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.