A kormány gyorsan meggyőzte Ádert, hogy senkit se jelöljön a különbíróságok élére

POLITIKA
2019 május 31., 10:04
comments 82

Miután a kormány megkérte, hogy ne tegyen javaslatot, Áder János nem tesz javaslatot a Közigazgatási Felsőbíróság elnökének személyére. Ugyanis az egész rendszer bevezetését ugyanis bizonytalan időre elhalasztják.

photo_camera Áder János és egy krumplibogár Fotó: Skobrak Denes/Tessely Zoltán/Facebook

Erről a gyors döntésről a köztársasági elnök pénteken levélben tájékoztatta a Kövér Lászlót. Áder János közölte, az új helyzetben személyi javaslatot - a jogszabályi előírásoknak megfelelő jelölt hiányában - nem terjeszt elő.

A közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépéséről és egyes átmeneti szabályokról szóló törvény alapján az Országgyűlésnek a köztársasági elnök május 31-ig megtett javaslatára június 15-ig kellene megválasztania a Közigazgatási Felsőbíróság első elnökét. Lehetséges jelöltként Patyi András neve merült fel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt