A Puskás Akadémiához még a tavalyinál is jobban dől a pénz

foci
2019 május 31., 09:52
comments 39

3,6 milliárd forintos árbevétele volt 2018-ban a felcsúti felnőtt focicsapatnak - derül ki a csapatot műkődtető Puskás Futball Club Kft. most közzétett mérlegéből.

Érdemes hangsúlyozni: ez csak az NBI-es csapat költsége. Külön kasszán van a felcsúti akadémia. A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz egy nagyságrenddel több pénz folyik be. Döbbenetes mértékű, 13,3 milliárd forint érkezett 2018-ban az orbán Viktor által alapított alapítványhoz. Ebben cégek adományai és tao-pénzek vannak. A 13,3 milliárdból 8,8 milliárd forintos nyereséget produkált a felcsúti alapítvány.

Visszatérve a felnőttcsapathoz, ahol egyébként alig mutatkoznak be a sokmilliárdos utánpótlásgyárból kikerült játékosok. Még nincs kint az összes klub mérlege, de a többi csapat szerényebb lehetőségeit látva szinte biztos, hogy a felcsúti 3,6 milliárd a topkategóriába teszi az NBI-ben a Puskás Akadémiát. Már a tavalyi 2,6 milliárd forintra is irigykedhetett az NBI több, háromnegyede. Ezt sikerült tovább 1 milliárddal megemelni.

Annál több pénzből, mint a felcsúti csapat, csak a Fradi és a Vidi működik itthon. Ehhez képest valami nagyon nincs rendben Felcsúton, mert a bennmaradásnak is örültek a szezon végén. Bérekre 2 milliárd megy el a Puskás Akadémia felnőtt csapatánál.

A 3,6 milliárdos bevételből 93 milliós nyereséget produkált a felnőtt csapatot működtető kft. (tavaly a 2,6 milliárdos árbevételből 201 milliós nyereséget termeltek ki).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.