Orbán abból indul ki, hogy a Fidesz a Néppárt tagja, aztán majd kiderül, hogy megfelelő irányba indul-e el

Orbán Viktor születésnapi rádióinterjújában a Kossuth Rádió műsorvezetője valahogy nem hozta fel a különbíróságok lefújását, inkább arról beszélgettek, mekkora „tiszteletet parancsoló győzelmet” arattak a vasárnapi EP-választásokon. A miniszterelnök elmondta, hogy Brüsszelben nem volt olyan tagállami vezető, aki ne tartotta volna fontosnak, hogy személyesen gratuláljon neki a választási győzelemhez. 

Az Európai Bizottság új elnökének megválasztásáról elmondta, hogy csak bevándorlásellenes, az európai nemzeteket tisztelő, a keresztény kultúrát védelmező jelöltet támogat az Európai Bizottság élére, és „van is ilyen jelölt a tarsolyunkban, nem is egy”, de nevekről még korai beszélni. Hozzátette ugyanakkor, hogy a visegrádi négyek egységesek lesznek a személyi döntések során. 

A Fidesz függőben lévő néppárti tagságáról Orbán annyit mondott, hogy abból indulnak ki, hogy az Európai Néppárt tagjai, aztán majd meglátják, hogy a pártszövetség jó irányba indul-e el. Ha ez az irány mégsem az lesz, amit elképzelt, akkor mással alakítanak frakciót. 

Arról a miniszterelnök nem beszélt, hogy kik jelentenék a B-tervet, a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely már nem látott sok esélyt arra, hogy Salviniékkel ülnének össze

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.