Rendkívüli költségvetési határozattal, 8 millió euróból kezd faültetésbe Bécs

környezetvédelem
2019 május 31., 13:14
comments 129

Bécs Város Külképviseleti Irodája rendszeresen küld magyar nyelvű sajtóközleményeket, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy őrületbe vagy depresszióba kergesse a budapesti újságírókat. A legújabb közlemény arról szól, hogy

Rendkívüli költségvetést fogadott el Bécs, hogy fákat ültessen 

Az osztrák főváros nyolcmillió eurós költségvetést határozott meg utcáinak és tereinek zöldítésére. Már most 480 ezer fa található Bécs területén, számuk a plusz keretnek köszönhetően most jelentősen megnövekedhet - írják a pr-osok.

Bécs jó időben
photo_camera Illusztráció: Stadtwienmarketing/Christian Fürthner

Az új program keretein belül 8 millió euró áll rendelkezésre fák ültetésére. A tervek szerint platánfákkal, szilfákkal és kőrisfákkal fogják beültetni a közterület jelentős részét városszerte. A keretösszeget szétosztják Bécs kerületei között, akik jövő év végéig gazdálkodhatnak belőle. Többek között Ottakringben, a második kerületben és a Favoriten negyedben nő majd a zöldterület nagysága. 

Az újabb fatelepítésekkel az egyre forróbb nyári hónapok ellen küzd a város, hisz az utóbbi négy évtizedben 2 Celsius-fokkal nőtt az osztrák fővárosban az átlaghőmérséklet. Birgit Hebein, Bécs város megbízott alpolgármestere, az osztrák Zöldek politikusa is örült a rendeletnek: „Ezzel az intézkedéssel a klímavédelemnek még nagyobb jelentőséget tulajdonítunk, és ezáltal a várost még élhetőbbé tesszük.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.