Jordan Peterson: Orbán megpróbálja visszaadni a magyar kultúra metafizikai megalapozottságát

politika
2019 június 01., 06:37
comments 642

Jordan B. Peterson kanadai pszichológus és életvezetési tanácsadó, mindenféle diktatúra nagy ellensége Magyarországon tartott előadást, és találkozott Orbán Viktorral is.

link Forrás

A Magyar Nemzet interjút készített vele, és feltette neki ezt a kérdést: „Találkozott Orbán Viktorral, akit szintén meglehetősen negatív színben tüntetnek fel egyes sajtóorgánumok. Mit gondol, megfelel a valóságnak, amit korábban olvashatott róla?”

Jordan Peterson válasza:

„Lehetséges, de nem tudom biztosan. Azt tudom, hogy az egyik dolog, amit a miniszterelnökük tenni próbál, hogy visszaadja a magyar kultúra metafizikai megalapozottságát. Lehet, hogy szerencséje lesz, és sikerrel jár majd. Nem lehet ezt megmondani most, amikor minden változóban van. Egyes kelet-európai országok másképp szerveznék az életüket, mint a nyugatiak, és a jövőben derül majd ki, mi lesz mindennek a vége.”

Peterson egyébként egy nagy rajongójával, Kovács Ákos zenésszel is beszélgetett a Karmelita kolostorban.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.