Jakab Pétert jelöli frakcióvezetőnek a Jobbik elnöksége

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője sajtótájékoztatót tart az Országgyűlés Irodaházában az európai parlamenti választás napján. Balra Jakab Péter, a párt európai parlamenti képviselőjelöltjeFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Jobbiknak mindössze egyetlen mandátumot sikerült nyernie az EP-választáson, amivel Gyöngyösi Mártont küldik Brüsszelbe. Ez egyben azt is jelenti, hogy a frakcióvezetői poszt megüresedik.

Vasárnapi közleményük szerint a párt elnöksége Jakab Pétert jelöli az országgyűlési képviselőcsoport élére. A Jobbik megértette, mit üzentek az otthon maradt támogatói: megújulásra van szükség - olvasható a közleményben, amely a következő sorokkal korteskedik a fideszes média elleni akcióiról ismert fiatal képviselő mellett:

„A párt elnöksége úgy látja, hogy Jakab Péter megtestesíti mindazt, amire az eredményes nemzeti érdekképviselet érdekében szüksége van hazánknak. A miskolci, háromgyermekes, pedagógus végzettségű országgyűlési képviselő tavaly alig több mint 100 szavazattal maradt el az egyéni győzelemtől. Az Országgyűlésben végzett munkája során számtalan alkalommal szembesítette a népnyúzó Orbán-kormányt gőgös zsarnokságának következményeivel. Nevéhez fűződik az országon belüli béregyenlőtlenségekkel, valamint az ukrán és ázsiai migránsmunkások tömeges betelepítésével szembeni küzdelem is. A Jobbik Országos Elnökségének meggyőződése, hogy Jakab Péter személyében Orbán Viktor méltó ellenfelet kap az Országgyűlésben, aki hitelesen és hatékonyan tud szembeszegülni a miniszterelnökkel a parlamenti patkóban. Vezetésével a Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoportja is újult erővel és lélekkel vághat neki a parlamenti munkának.”

Az elnökség előző nap arról is döntött, hogy a választási kudarc után nem tölti ki a mandátumát, vagyis a Jobbik az őszi önkormányzati választás után előrehozott tisztújításon keres új elnököt és vezetőséget.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.