18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Kövér László szerint a halál kultúrája a szabadság nevében a rend ellen fordul, a jog nevében a demokrácia létére tör

2019 június 2., vasárnap 13:08
530

Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap a székelyföldi Csíkzsögödön, a Szentháromság Plébániatemplom keresztúti bronzdomborműveit megáldó szentmise után olyanokat mondott, hogy szerinte nyugati világot a halál kultúrája fenyegeti, amely anyagi érdekektől vezettetve szét akar verni minden lelki közösséget. 

Kövér László beszédet mond a Szentháromság Plébániatemplom keresztúti bronzdomborműveit megáldó szentmisén, a székelyföldi Csíkzsögödön Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA

Hangsúlyozta, hogy Szent II. János Pál pápa a halál kultúrájának nevezte azt a romboló nihilizmust, amely anyagi érdekektől vezettetve szét akar verni minden lelki közösséget - a családjainkat, a hitbéli gyülekezeteinket és a legtágabb lelki sorsközösséget, a nemzetet is.

Majd Kövér László odáig jutott, hogy szerinte

„a halál kultúrája a szabadság nevében a rend ellen fordul, a jog nevében a demokrácia létére tör".

A házelnök attól tart, hogy ennek „célja a természetes közösségek felmorzsolása olyan, a nemi, családi, vallási és nemzeti önazonosságukból kiforgatott, fogyasztói lényekké silányított egyénekre, akik értéktudatuk elveszítése miatt már képtelenek érdekeik felismerésére, képtelenek az önvédelemre, és ezért biztosabban alávethetők, uralhatók és kifoszthatók".

Kövér László szerint mindez ellen az európai embernek csak a keresztény hite, a gyermekáldást vállaló családi szeretetközössége és az értékeiben öntudatos nemzeti közössége nyújthat védelmet.

A házelnök szerint a zsögödi keresztút egy európai emlékeztető arra, hogy hit, hűség és áldozat nélkül senki számára nincs sem megmaradás, sem feltámadás.

A csíkzsögödi műemlékvédelmi templom restaurálását a magyar kormány támogatta. A keresztúti stációk Blaskó János budapesti születésű szobrászművész alkotásai. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt