Utolsó pillanatos beugróként megkapta az esélyt, legyőzte a veretlen világbajnokot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jarrell Miller lett volna tegnap a boksz nehézsúlyú veretlen világbajnokának, a brit Anthony Joshuának az ellenfele New Yorkban. Miller azonban lebukott doppinggal, és pár héttel a meccs előtt kellett keríteni valakit, akit lepofozhat az Amerikában először bokszoló Joshua.

Andy Ruiz Jr.-ra esett a választás. A 29 éves amerikai-mexikói nagy küzdő, egyszer már bokszolhatott világbajnoki címért is, amit csak vitatható pontozással bukott el. 33 meccséből az volt az egyetlen veresége, mégis teljesen esélytelennek tartották az addig 22 meccset nyerő, négy szervezet világbajnoki címét is megszerző Joshua ellen. 

Ha a boksz testszépségverseny lenne, nem lett volna kérdés, ki nyer. De Ruiz már a meccs előtt megüzente Joshuának, hogy "ne becsülje le a kis dagadékot". Magáról beszélt ugyan, de Ruiz azért kicsinek nem mondható, 188 centi, ehhez valóban 121 kilóval mérlegelt. Joshua tíz centivel magasabb, és kilenc kilóval könnyebb. 

A harmadik menetben úgy tűnt, nem lesz hosszú a meccs, a világbajnok padlóztatta Ruizt.

Fotó: AL BELLO/AFP
Fotó: AL BELLO/AFP

De fél perccel később már a világbajnokra számoltak. Sőt, a harmadik menetben kétszer is. 

Fotó: AL BELLO/AFP
Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP
Fotó: AL BELLO/AFP

A hetedik menetben megint padlóra küldte Ruiz Joshuát, kétszer is. A világbajnok felállt, de a bíró nem engedte tovább a meccset.

Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

Ruiz lett az első mexikói származású nehézsúlyú világbajnok, rögtön négy övet is szerzett.

Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

A szerződés értelmében lesz visszavágó, Angliában.

Joshua gratulált a meccs utánFotó: AL BELLO/AFP

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.