Utolsó pillanatos beugróként megkapta az esélyt, legyőzte a veretlen világbajnokot

sport
2019 június 02., 07:25
comments 78

Jarrell Miller lett volna tegnap a boksz nehézsúlyú veretlen világbajnokának, a brit Anthony Joshuának az ellenfele New Yorkban. Miller azonban lebukott doppinggal, és pár héttel a meccs előtt kellett keríteni valakit, akit lepofozhat az Amerikában először bokszoló Joshua.

Andy Ruiz Jr.-ra esett a választás. A 29 éves amerikai-mexikói nagy küzdő, egyszer már bokszolhatott világbajnoki címért is, amit csak vitatható pontozással bukott el. 33 meccséből az volt az egyetlen veresége, mégis teljesen esélytelennek tartották az addig 22 meccset nyerő, négy szervezet világbajnoki címét is megszerző Joshua ellen. 

Ha a boksz testszépségverseny lenne, nem lett volna kérdés, ki nyer. De Ruiz már a meccs előtt megüzente Joshuának, hogy "ne becsülje le a kis dagadékot". Magáról beszélt ugyan, de Ruiz azért kicsinek nem mondható, 188 centi, ehhez valóban 121 kilóval mérlegelt. Joshua tíz centivel magasabb, és kilenc kilóval könnyebb. 

A harmadik menetben úgy tűnt, nem lesz hosszú a meccs, a világbajnok padlóztatta Ruizt.

photo_camera Fotó: AL BELLO/AFP
photo_camera Fotó: AL BELLO/AFP

De fél perccel később már a világbajnokra számoltak. Sőt, a harmadik menetben kétszer is. 

photo_camera Fotó: AL BELLO/AFP
photo_camera Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP
photo_camera Fotó: AL BELLO/AFP

A hetedik menetben megint padlóra küldte Ruiz Joshuát, kétszer is. A világbajnok felállt, de a bíró nem engedte tovább a meccset.

photo_camera Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

Ruiz lett az első mexikói származású nehézsúlyú világbajnok, rögtön négy övet is szerzett.

photo_camera Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

A szerződés értelmében lesz visszavágó, Angliában.

photo_camera Joshua gratulált a meccs után Fotó: AL BELLO/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.