Az LMP felmondja a Puzsér Róberttel kötött szerződését

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Mérce ír arról, hogy az LMP bejelentette, nem támogatja tovább Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségét, miután a világ minden egyes témájáról nagyon határozott és hangos véleménnyel rendelkező Puzsér hétfő reggel bejelentette, mégsem indul az ellenzéki előválasztáson Budapesten. 

Kanász Nagy Máté, a párt ügyvezetője ezt írta a lapnak:  

„Az LMP Ügyvezető Elnöksége felmondja a Puzsér Róberttel kötött szerződést. Támogatásunk feltétele volt, hogy a jelölt részt vegyen az előválasztásban. Minden továbbiról az LMP a napokban dönt. Határozott célunk, hogy Tarlós Istvánnak egy ellenzéki kihívója legyen ősszel.”

A párt és Puzsér között egy ideje már feszült volt a hangulat, majd pedig az EP-választáson katasztrofális eredményt elérő LMP-vel kapcsolatban Puzsér arról beszélt, semmi köze a párt összeomlásához. Puzsér a napokban arról is beszélt, hogy elidentitástalonodott az LMP, és gyáva, megalkuvó politikát folytatnak, és folyamatos nyomást helyeztek rá, hogy ne kritizálja az ellenzéket.  

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.