Egy fültanú szerint a Viking kapitánya nem figyelmeztette rádión a Hableányt az előzésre

2019 június 3., hétfő 5:42
218

Nem figyelmeztette rádión a Viking Sigyn szállodahajó kapitánya a nála jóval kisebb Hableányt arra, hogy megkezdi az előzését - nyilatkozta a TV2 Tények című műsorának Tolnay Zoltán hajóskapitány, aki az események idején szolgálatban volt egy közelben közlekedő hajón.


Tolnay elmondása szerint a kötelességüknek megfelelően folyamatosan figyelték a rádiót, több frekvencián is, de a baleset előtt a Viking kapitánya biztosan nem használta azt. Utána már igen, de abban sem volt sok köszönet, Tolnay szerint ugyanis angol, német és orosz szavakat kevert a mondataiban, ezért ő például konkrétan nem is értette, hogy mit akar közölni a Viking, hogy végül egy másik, magyar nyelvű rádiüzenetből tudja meg, hogy pontosan mi is történt a közelben. A helyszínre először odaérő vízirendőrök is megerősítették, hogy ők sem tudták, mi történt, csak annyit, hogy emberek vannak a vízben.

(via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt