Egyperces néma felállással emlékeztek a hajóbaleset áldozataira a parlamenti képviselők

baleset
2019 június 03., 13:11

A fenti képen az látható, ahogy a képviselők egyperces néma felállással emlékeznek a május 29-i budapesti dunai hajóbaleset áldozataira az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 3-án.

Az MTI tudósítása szerint rögtön ezután a jobbikos Kepli Lajos kérdezte, hogy tervezi-e a kormány a hajózási szabályok felülvizsgálatát a Hableány tragédiája kapcsán.

Erre Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára részvétnyilvánítás után azt felelte: a kérdés eldöntésével meg kellene várni a szakértői vizsgálatok eredményét. „A dunai hajózást folyamatos felülvizsgálati mechanizmus jellemzi, 2018-ban már másodízben szigorították a nagyobb hajók haladását. Szakértők sokasága szerint a szabályozás megfelelő, ugyanakkor ha a vizsgálatok tükrében valóban szükséges, szigorítani fognak.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.