A rendőrség szerint nem találtak holttesteket a Duna Ercsi alatti szakaszán

Több 444 videó?
Szeretném

Frissítés: hétfő kora délután az ORFK szóvivője a 24.hu számára cáfolta, hogy Ercsi alatt több holttestet találtak volna, azt viszont megerősítette, hogy egy holttestet találtak Harta térségében, az áldozat azonosítása jelenleg is zajlik. 

Korábban írtuk: A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a hétvégén több holttestet is kiemeltek a Duna Ercsi alatti szakaszán. Mint írják, négynél több holttestről van szó. A kormányközeli lap információi szerint a holttestek azonosítása jelenleg is tart, így még nem lehet kijelenteni, hogy a múlt szerdai, budapesti hajóbaleset áldozatait találták-e meg. 

Hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatót Hajdu János TEK-főigazgató, aki a budapesti mentés részleteiről beszélt, erről itt lehet részletesen olvasni

Szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking Sigyn szállodahajóval ütközött a jóval kisebb Hableány turistahajó, fedélzetén dél-koreai turistákkal, majd másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek a holttestét szerdán találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A hajóbalesetben 21 ember eltűnt, közte két magyar állampolgár.