Letartóztatták a floridai seriffhelyettest, aki semmit nem tett, miközben az iskolában halomra mészárolták a gyerekeket

külföld
2019 június 04., 21:19

Letartóztatták Floridában Scot Petersont, azt a seriffhelyettest, aki a tavalyi parklandi iskolai mészárlás idején csak állt az iskola előtt, meg sem próbált segíteni az épületben lévő gyerekeknek, és meg sem kísérelte megtalálni és lefegyverezni a 19 éves támadót, Nikolas Cruzt.

A parklandi iskolai lövöldözés az Amerikai Egyesült Államok történetének egyik legvéresebb iskolai lövöldözése volt, 2018. február 14-én a 19 éves Nikolas Cruz a floridai Parkland Marjory Douglas Stoneman középiskolájában 17 embert ölt meg és hetet megsebesített.

photo_camera Fotó: RHONA WISE/AFP

Az 56 éves Petersont most 11 pontban vádolták meg, köztük bűnös hanyagsággal, gyerekek cserbenhagyásával. Akár 100 év börtönt is kaphat. Az egykori rendőr óvadék ellenében szabadulhat, de csak nyomkövetővel.

A 14 hónapos nyomozás arra jutott, hogy Peterson tényleg az égegyadta világon semmit sem tett, ez pedig emberéletekbe került. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.